A treia jucătoare calificată în semifinalele US Open 2021 este Emma Răducanu, care a avansat în penultima fază a turneului de pe primul sfert al tabloului, după ce a câştigat a 8-a partidă aici – primele trei în calificări – toate în două seturi. 

Credit Foto: Garrett Elwood / USTA via usopen.org
Videoclip, la sfârşitul ştirii

Astăzi a întâlnit prima dată un cap de serie pe tabloul principal, nimeni alta decât campioana olimpică de la Tokyo, dar a trecut şi acest test cu aceeaşi uşurinţă ca şi până acum.
După un început mai slab, s-a relaxat şi a scos la iveală acelaşi tenis spectacol, cu lovituri decisive care nu i-au mai lăsat drept la replică jucătoarei din Elveţia. Bencic a încercat să scurteze punctele, realizând că în raliuri nu avea şanse, dar graba a stricat şi acum treaba, dovadă cele 21 de erori neprovocate, Răducanu, doar 12, care a avut şi un uşor avantaj la capitolul lovituri direct câştigătoare: 23-19.

Emma (18 ani împliniţi pe 13 noiembrie) a devenit a 4-a jucătoare promovată din califcări care ajunge în semifinalele unui turneu major – şi prima la US Open – după:

Christine Dorey (Australia) – Australian Open 1978
Alexandra Stevenson (SUA) – Wimbledon 1999
Nadia Podoroska (Argentina) – Roland Garros 2020

şi cea mai tânără calificată în semifinalele US Open, după Maria Sharapova în 2005, ea întrecând-o astfel pe “mai vârstnica” Leylah Fernandez, calificată ieri:

Credit: @JeuSetMaths

În cel dintâi sfert de finală programat astăzi:

Embed from Getty Images

Emma Răducanu (150 WTA) [Q] – Belinda Bencic (12) [11] 6-3, 6-4

Partida a durat 1h22′.
Belinda a început mai bine – 2-0 – dar Emma şi-a regăsit loviturile şi a câştigat 6 din următoarele 7 jocuri, cele două break-uri făcute la avantaje şi cu doar 5 puncte pierdute în cele 4 jocuri câştigate la serviciu.
Începutul setului al doilea a fost echilibrat, Emma a salvat 3 mingi de break în jocul al doilea. Acum s-a desprins în game-ul 5 cu un joc de primire câştigat la 15, care i-a fost suficient pentru că n-a avut de înfruntat  nicio minge de re-break a adversarei, dimpotrivă, a ratat ea una de dublu break la 4-2. În ultimul joc a ezitat la început – 0-30 – dar cu 4 puncte câştigate la rând a închis partida.
Emma a câştigat 61 din punctele disputate – 39 la serviciu şi la 22 primire -, iar Belinda, 53, 32/21.

Eleva antrenorului Andrew Richardson, sub tutela căruia a revenit după Wimbledon, va progresa acum pe un loc estimat 51 şi îşi aşteaptă adversara din semifinală, al doilea sfert de pe jumătatea superioară urmând să înceapă la ora 2.00 AM.

Ordinea de joc – 08.09 – US Open 2021

US Open 2021: Punctele şi premiile financiare pentru fiecare tur

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.