Primii doi capi de serie de pe jumătatea superioară a tabloului US Open 2021Novak Djokovic (1 ATP) [1] şi Alexander Zverev (4) [4] – mai au de făcut câte un pas până la  întâlnirea directă din semifinale. 

Credit Foto: Garrett Elwood, Andrew Ong, Darren Carroll, Pete Staples / USTA, via usopen.org
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Liderul ierarhiei ATP, Novak Djokovic, va avea de susţinut în sferturile de finală primul test cu adevărat serios aici – a se citi: va întâlni aici primul cap de serie – deşi, în trei din cele patru partide pe care le-a jucat până acum a pierdut câte un set, luni, în optimile de finală, pe primul cu 1-6 [rezultatele, în tabloul PDF de mai jos], [videoclipuri cu momentele importante ale optimilor de pe jumătatea superioară a tabloului, la sfârşitul ştirii].

Cu această victorie, Nole l-a egalat pe Andre Agassi, pentru locul 3, în ierarhia partidelor câştigate la turneul de Grand Slam american [Credit: @usopen].

 

 

 

 

El îl va întâlni miercuri pe Matteo Berrettini (8) [6], cu care are un palmares direct: 3-0 [1-0 pe hard], ultimele două partide jucate anul acesta, tot la turnee majore, în sferturile de finală ale Roland Garros şi în finala Wimbledon: 

Credit Info: @itftennis.com

Nole s-a calificat în al 12-lea sfert de finală la US Open, până acum a câştigat de fiecare în această fază a turneului – şi pentru a 51-a oară în sferturile unui turneu major – Australian Open: 12, Roland Garros: 15, Wimbledon: 12 – şi ocupă locul 2 în ierarhia la acest capitol:

Federer – 58; Djokovic – 51; Nadal – 44; Connors – 41; Agassi – 36; Lendl – 34; Murray – 30 Sampras – 29; Edberg – 26; McEnroe – 26; Becker – 23; Borg – 21; Wilander – 20 [Credit Info: @JeuSetMaths]

Matteo Berrettini s-a calificat, după o victorie în 4 seturi la Oscar Otte (144)  [Q], în al doilea sfert de finală la US Open  – în 2019 ajungea în semifinale şi în al 4-lea la un turneu de Grand Slam, primele două, la precedentele evenimente, de fiecare dată fiind oprit de Novak Djokovic (vezi mai sus).

Semifinalistul de pe al doilea sfert al tabloului va fi decis în partida:

Alexander Zverev (4) [4] Lloyd Harris (46)

Palmares direct: 2-0

Alexander Zverev s-a calificat, după o victorie în trei seturi la Jannik Sinner (16) [13], pentru a doua oară în sferturile US Open – anul trecut juca finala – şi pentru a 7-a oară în cele ale unui turneu major – Australian Open: 2 şi Roland Garros: 3 – şi el pentru a 3-a oară în 2021, sferturi la Australian Open şi semifinale la Roland Garros.

El a devenit cel mai tânăr jucător cu 7 prezenţe în sferturile de finală ale turneelor de Grand Slam, de la  Juan Martín del Potro, tot la US Open, în 2012 [Credit Info: @TennisMyLife68]. 

 

 

 

 

Lloyd Harris (clasat pe cel mai bun loc al carierei, 24 de ani împliniţi pe 24 februarie), precum Carlos Alcaraz, Botic van der Zandschulp şi Félix Auger-Aliassime de pe jumătatea inferioară – va juca pentru prima dată în sferturile US Open şi la fel ca primii doi în sferturile unui turneu de Grand Slam.
Dar spre deosebire de primii doi, reuşeşte acest rezultat la a 4-a prezenţă, în timp ce Alcaraz şi Botic van der Zandschulp au jucat anul acesta pentru prima dată pe tabloul principal la turneul major american.
El l-a eliminat în optimi pe Reilly Opelka (24) [22], după ce în turul 3 (R32) îl învinsese pe Denis Shapovalov (10) [7] şi în primul tur pe Karen Khachanov (28) [25].

Astăzi (marţi) se vor disputa partidele sferturilor de finală pe jumătatea inferioară a tabloului:

Ordinea de joc – 07.09 – US Open 2021

US Open 2021: Punctele şi premiile financiare pentru fiecare tur

Turneele Săptămânii (rezultate complete)
Click pe butonul corespunzător și selectați tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ Karlsruhe
7 - 12 sep 2021
"Liqui Moly Open 2021"
WTA 125 - hard, aer liber
115.000 USD

@ New York
30 aug - 12 sept 2021
"US Open"
Grand Slam - hard, aer liber
$ 54.400.000
Cronicile turneului

Galerie videoclipuri (4)
Momentele importante ale celor 4 optimi de pe jumătatea superioară
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.