Despre statisticile legate de cei 4 semifinalişti ai US Open 2021jumătatea superioară şi cea inferioară – am vorbit ieri.


Cu precădere, despre cele ale liderului ierarhiei ATP, a cărui miză la acest turneu este completarea unui Grand Slam calendaristictoate cele 4 turnee majore câştigate în acelaşi an – performanţă reuşită în Era Open doar de Rod Laver, în 1969, şi mai devreme de acelaşi Rod Laver în 1962 şi Don Budge, în 1938.
Djokovic a completat anul acesta la Roland Garros al doilea “Career Grand Slam“, adică fiecare din cele 4 turnee majore câştigate de cel puţin două ori în carieră.

Am aflat şi orele la care vor începe astăzi (vineri) semifinalale.

Protagoniştii au prefaţat astfel cele două partide:

Novak Djokovic [transcrierea integrală a conferinţei de presă, videoclip la sfârşitul ştirii]:

Jocurile Olimpice nu s-au terminat bine pentru mine din punct de vedere emoţional. Dar dominasem turneul până în semifinale. L-am condus pe Zverev cu 6-1, 3-2 [partida]. Jucase foarte bine şi până atunci, doar că tenisul meu fusese excelent. Apoi jocul meu s-a destrămat. Se întâmplă.
Am început să am îndoieli legate de loviturile mele. La retur i-am dat multe puncte degeaba. Până să mă dezmeticesc, câştigase partida. A meritat medalia de aur pentru felul în care jucase şi de atunci n-a mai pierdut niciun meci.
Este într-o formă fantastică. Cea mai bună alături de Medvedev. Dar se joacă 3 din 5, e un Grand Slam.
Privind la rezultatele lui din ultimii ani, a jucat foarte bine pe acest teren. A fost la două puncte anul trecut de primul titlu de Grand Slam, în finala cu Dominic [partida]. Ştiu că bătălia va fi grea, dar sunt pregătit.

Acestea sunt obstacolele pe care trebuie să le depăşesc pentru a-mi atinge ţinta. Nu pot să prevăd rezultatul, dar cu siguranţă pot să mă transpun în cea mai bună stare psihică şi fizică, pentru a evolua la cel mai înalt nivel. Îi cunosc jocul, l-am văzut evoluând anul acesta. A jucat din nou foarte, foarte bine şi a revenit în semifinale. Se poate termina oricum. Cred că doar câteva puncte vor decide învingătorul. Să vedem ce va fi.

Îmi place să joc 3 din 5, mai ales împotriva celor tineri. Fizic mă simt la fel de bine, ca oricare adversar. Aşa că pot face un meci de 5 seturi. De fapt, asta îmi şi place. Cu cât e mai lung meciul, cu atât simt că problemele dispar. Cred că am şanse mai mari decât oricare alt adversar.
Să nu mă înţelegeţi greşit, sigur că vreau să încep bine şi să câştig în trei seturi. Dar câteodată se întâmplă să ai fluctuaţii în timpul unui meci, mai ales când adversarul este unul din cei mai buni din lume şi partida este în fazele avansate ale unui turneu major.
Sunt pregătit să joc cinci seturi, cinci ore, oricât este nevoie. De aceea sunt aici.

Alexander Zverev [transcrierea integrală a conferinţei de presă, videoclip la sfârşitul ştirii]:

Nu îşi cunoştea încă adversarul, dar a spus că se va uita la partidă şi speră că va juca în finală.
Despre Djokovic a spus:

Când joci cu el trebuie să te pregăteşti pentru a face meciul cel mai bun posibil. Trebuie să fii perfect, altfel nu vei câştiga.
Dar în majoritatea timpului nu poţi fi perfect. De aceea cei mai mulţi pierd în faţa lui. Cu el trebuie să-ţi câştigi singur partida. Trebuie să
conduci punctele şi să comiţi cât mai puţine erori neprovocate.
E cel mai bun jucător al lumii, de aceea e greu de bătut.

Félix Auger-Aliassime [transcrierea integrală a conferinţei de presă, videoclip la sfârşitul ştirii]:

Da, ne-am mai întâlnit în 2018 la Toronto. A fost un meci mare şi acela. Am avut un break în faţă. Am pierdut la limită. El era pe 50 sau 60 ATP atunci [68, n.n.], eu, nici măcar în top 100 [133, n.n]. Aşa că acum e cu totul altă situaţie.
Desigur, va fi foarte încrezător. Deci şi eu trebuie să ajung la acelaşi nivel al încrederii. Trebuie să servesc bine şi să fiu solid în toate aspectele jocului meu.
În acelaşi timp, va trebui să pun presiune asupra lui. Dar va fi dificil. Trebuie să mă pregătesc pentru cel mai bun tenis al lui.
Va trebui să-mi leg şireturile foarte bine, pentru că voi avea mult de alergat.

Daniil Medvedev [transcrierea integrală a conferinţei de presă, videoclip la sfârşitul ştirii]: nu-şi cunoştea încă adversarul şi a vorbit mai mult despre Alcaraz.

Ordinea de joc – 10.09 – US Open 2021

US Open 2021: Punctele şi premiile financiare pentru fiecare tur

Galerie videoclipuri (5)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.