Simona Halep a câştigat prima partidă pe care a jucat-o la US Open 2021, în urma unui meci reuşit, în care a ezitat doar la final, dar a găsit resursele necesare să ducă lucrurile la bun sfârşit, după ce ratase două mingi de meci şi fusese obligată să joace un tie-break.
A îmblânzit forţa loviturilor campioanei de acum două săptămâni de la WTA 1000 Montréal, cu lovituri liftate, a contraatacat în unghiuri ascuţite şi a fost stăpână pe serviciu, 6 aşi şi 83% din punctele jucate cu primul, câştigate.

În partida contând pentru primul tur (R128):

Embed from Getty Images

Imagini din timpul partidei
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Simona Halep (13 WTA) [12] – Camila Giorgi (36) 6-4, 7-6(3)

Embed from Getty Images

Partida a durat 1h33′.
Primele 8 jocuri ale partidei au fost câştigate la serviciu, niciunul neavând nevoie de avantaje. Simona a rupt echilibrul în al 9-lea, cu un break la 15, consolidat apoi cu un joc de serviciu, câştigat la zero.
În jocul al doilea din setul doi, Simona a avut de înfruntat cea dintâi minge de break din meci a adversarei şi odată trecut cu bine acest moment de cumpănă, a contraatacat şi a câştigat din nou la retur, acum în jocul 5.
Jucătoarea noastră a servit pentru meci la 5-4, dar nu a reuşit să închidă atunci, Giorgi reuşind un re-break la 30.
Halep a mai câştigat imediat încă o dată la retur – la 15 – dar pentru a doua oară nu a reuşit să închidă partida – la 6-5 – după ce a ratat două mingi de meci, la 40-30 şi după prima egalitate – şi apoi a pierdut iniţiativa în game, Giorgi convertind a treia minge pentru al doilea re-break.
În sfârşit, în tie-break, Simona a tranşat definitiv disputa, după ce a câştigat ultimele 5 puncte ale partidei, de la 2-3 [videoclip cu momentele importante ale partidei, la sfârşitul ştirii].
Palmaresul direct a devenit acum 2-0.

Simona a câştigat 71 din punctele disputate – 48 la serviciu, 23 la retur -, iar Camila, 62 (36/26).

Simona acumulează deocamdată 70 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 115.000 USD şi o va întâlni în turul al doilea (R64), pentru prima dată în carieră,  pe Kristina Kucova (Slovacia, 111) [LL], care a eliminat-o în primul tur pe Ann Li (SUA, 69): 7-5, 6-1 după 1h19′ [videoclip cu momentele importante ale partidei, la sfârşitul ştirii].

US Open 2021: Capii de serie. Punctele şi premiile financiare pentru fiecare tur

Ordinea de joc – 30.08 – US Open 2021

Galerie videoclipuri (2)
Momentele importante ale partidelor câştigate de Halep şi Kucova

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.