Simona Halep a spus printre altele la conferinţa de presă [videoclip, la sfârşitul ştirii] pe care a acordat-o [ştire actualizată cu imagini şi videoclipuri – momentele importante ale partidelor câştigate de Simona şi de viitoarea ei adversară] la US Open 2021:

Sunt foarte fericită că am reuşit să câştig partida. A fost o victorie foarte importantă, venită după o perioadă atât de lungă fără meciuri oficiale. Mi-a fost ceva mai greu să închid meciul, dar sunt bucuroasă că am fost suficient de puternică pentru a-l închide în două seturi.

Serviciul a fost bun, la fel ca la turneele precedente, deci mă simt ceva mai sigură la acest capitol, la care am lucrat în timpul pauzei, atunci când nu mă prea puteam deplasa din cauza piciorului. Acum ştiu că datorită serviciului pot să câştig câteva puncte mai uşor. Mi-am dorit asta de multă vreme şi iată că acum serviciul meu s-a îmbunătăţit.

La 5-4 am simţit presiunea, din cauză că nu am multe meciuri jucate, am avut emoţii, ştiam că trebuie să câştig în două seturi, căci în setul decisiv mi-ar fi fost mai greu.

Ştiam că Giorgi vine foarte încrezătoare, după titlul de la Montréal, de asemenea, ştiam că joacă foarte repede şi adânc, dar am fost convinsă că am argumentele pentru a face un meci bun şi am crezut în şansa mea.
Aşa că sunt mulţumită de cum am gestionat momentele importante.

  • despre liderul ierarhiei WTA, Ashleigh Barty:

Este extraordinară: calmă, atunci când joacă şi cred că asta o ajută să producă mereu cel mai bun tenis al ei. Este foarte puternică din punct de vedere psihic, dar şi al ştiinţei jocului. Schimbă ritmul, slice-ul o ajută mult, serviciul este excelent.
Aşadar, cred că are toate atuurile şi de aceea este capabilă să rămână atât de mult în frunte şi să câştige titluri.

  • despre prezenţa spectatorilor:

M-am bucurat că au fost spectatori în tribune, am auzit cum mă susţineau în limba română, dar şi în englezeşte. Am recunoscut şi vocile unor persoane apropiate mie.

  • despre accidentare şi bandaj:

M-am antrenat acum câteva zile fără bandaj şi am simţit din nou durerea. Probabil că este mai mult la nivel mental, dar accidentarea persistă. Fizioterapeuţii m-au sfătuit să păstrez bandajul, aşa că voi juca în continuare cu el.

  • despre sezonul actual şi accidentări:

Cea mai mare provocare a venit de la accidentări. Cea mai gravă pe care am avut-o a fost cea de la gambă. Poate n-am ştiut cum s-o abordez. La început am fost demoralizată din cauza ei. Apoi m-am grăbit, pentru că îmi doream să particip atât de mult la Wimbledon. Dar din cauză că am forţat în acele două săptămâni, a trebuit să stau încă patru.
Da, a fost ceva nou, din care am învăţat. Când voi simţi cea mai mică durere, mă voi opri şi voi încerca să mă recuperez pe cât posibil.
Am aproape 30 de ani şi toţi cu care am vorbit mi-au spus că este o accidentare normală pentru vârsta mea.

  • despre o eventuală carantină severă la Australian Open:

Dacă vor fi condiţii la fel ca anul acesta nu cred că vor veni mulţi jucători. Mie mi-ar fi greu să ştiu că pot nimeri lângă o persoană pozitivă în avion şi ar trebui să stau apoi în carantină.

Transcriere după originalul ASAP Sports via usopen.org

US Open 2021: Capii de serie. Punctele şi premiile financiare pentru fiecare tur

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.