Luni, 15 iunie, atunci va fi luată decizia definitivă legată de US Open 2020.  Dar din ce în ce mai mulţi jucători din fruntea ierarhiei se arată rezervaţi sau, dacă lăsăm politeţea lor firească la o parte, nu vor să vină.

Celor enumeraţi în articolul nostru de ieri, li s-a adăugat Simona – prin intermediul lui Darren şi apoi cu propriile cuvinte – dar şi liderul WTA, Ashleigh Barty sau Alexander Zverev.

Aşa că pare din ce în ce mai clar că fie US Open nu se va disputa anul acesta, fie va fi lipsit de mulţi dintre jucătorii europeni.
Atât în ierarhia ATP, cât şi în cea WTA, 66 de jucători (toţi membri top 10) / jucătoare din top 100 provin din Europa.

Cum francezii nu vor renunţa cu siguranţă la turneul de la Roland Garros, care le va activa  şi pe cele de la Madrid şi Roma, prinde contur scenariul ca jucătorii europeni să participe la acestea, adică la un scurt dar puternic – Grand Slam, ATP Masters 1000, Premier Mandatory / Premier 5 – sezon pe zgură, iar cei americani să rămână la rândul lor acasă, cu propriul eveniment, pe hard.

O propunere interesantă – venită de la Cindy Shmerler / tennis.com – a apărut zilele acestea şi anume să se dispute un fel de campionat nord-american în perioada US Open, cu participarea jucătorilor din SUA şi Canada, sub alt nume sau chiar sub logou-ul turneului de Mare Şlem, pentru a putea renegocia fără pierderi atât de mari contractele cu sponsorii.

Chiar şi fără europeni, competiţia ar fi destul de puternică, la feminin s-ar putea număra printre participante Sofia Kenin (4 WTA), Bianca Andreescu (9), Serena Williams (13), Madison Keys (13), Alison Riske (19), Sloane Stephens (37), Danielle Collins (51), Cori Gauff (52), Venus Williams (67).
Nici tabloul masculin, deşi mai slab, n-ar fi de neglijat: Denis Shapovalov (16), Félix Auger-Alliasime (20), John Isner (21), Taylor Fritz (24), Milos Raonic (30), cărora li s-ar putea adăuga Kevin Anderson (123), rezident în Florida, care are şi cetăţenie americană.

Desigur, participarea nu ar trebui să fie restricţionată de cetăţenie, caz în care ar putea juca şi rezidenţii în SUA, precum Naomi Osaka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.