După ce au anunţat disputarea US Open 2020 la data stabilită în calendarele ATP şi WTA – fără spectatori – organizatorii US Open au publicat şi măsurile de siguranţă, care sunt ceva mai blânde faţă decât cele preconizate:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Compensaţiile totale pentru cele două turnee – US Open şi ATP Masters 1000 Western & Southern Open (care trebuia să se dispute la Cincinnati) sunt în valoare de 60 milioane USD, care includ premiile financiare, ospitalitatea (hotel) şi despăgubirile acordate jucătorilor de simplu, care nu vor putea juca în calificări (US Open), dar şi celor de dublu, din cauza tablourilor inexistente sau reduse (la US Open) – 6,6 milioane USD (câte 3,3 pentru ATP şi WTA, care vor distribui sumele).

Tablourile vor fi astfel dimensionate:

Western & Southern Open (22-28 august, calificări: 20-21 august):

Calificări (ATP & WTA): 48 de jucători / jucătoare
Tablou principal Simplu: 56
Dublu: 32 de echipe

US Open (31 august – 13 septembrie)

Fără calificări
Tablou principal Simplu: 128
Dublu: 32 de echipe, la Grand Slam-uri erau normal 64 de echipe
Dublu mixt: nu se dispută

Jucătorii nu vor mai fi obligaţi să vină cu chartere puse la dispoziţie de către organizatori, ci vor putea folosi ce cursă aeriană doresc.

A fost extins numărul de membri ai echipelor jucătorilor: fiecare va avea dreptul la două camere, cu câte doi ocupanţi. Organizatorii vor oferi gratuit doar prima cameră, costul celei de-a doua urmând să fie suportat de către jucător.

Aceştia vor avea posibilitatea să închirieze apartamente şi în afara hotelurilor destinate, pe propria cheltuială (după modelul Wimbledon).

Testările anti-covid – 1-2 pe săptămână şi temperatura luată în fiecare zi – vor fi efectuate la hotel, jucătorii depistaţi pozitiv urmând să fie izolaţi.

Tot la hotel vor fi asigurate facilităţi pentru recuperare, săli de fitness, fizioterapeuţi personali. Şi la complexul USTA, unde se vor disputa cele două evenimente, acestea sunt disponibile, dar limitat. De exemplu, în primă fază doar primii 32 de jucători vor beneficia de spaţii de recreere (players lounge).

Jucătorii vor trebui să poarte mască, cu excepţia perioadelor în care se antrenează sau sunt pe teren pentru partidele oficiale.

Organizatorii îşi rezervă dreptul să schimbe oricând aceste reguli şi îşi asumă să ramburseze o parte din costul biletelor de avion, în cazul în care cele două turnee vor fi anulate.

*

Cât depre Simona Halep, în urma informaţiilor apărute ieri în presa din România şi preluate de cea internaţională, jurnalistul Ben Rothenberg de la New York Times a contactat echipa de comunicare a jucătoarei noastre şi a primit răspunsul că ea nu a renunţat oficial la participare, la niciun turneu, deoarece înscrierile nu au început încă. Dar dacă rămân condiţiile anunţate iniţial, este improbabil să joace la US Open.

De altfel, atât ea cât şi Darren se exprimaseră în acest sens, încă de săptămâna trecută.

Între timp condiţiile au fost modificate, cu toate acestea participarea numărului 2 WTA la US Open rămâne improbabilă, căci strategic ea îşi va proteja şansele mult mai mari pe care le are în sezonul pe zgură din Europa (septembrie – octombrie).

Să avem totuşi răbdare până când jucătoarea noastră îşi va anunţa oficial programul, pentru că nu e nicio grabă. Deocamdată, astăzi a fost la sală (plouă la Bucureşti) şi le-a atras atenţia antrenorilor ei asupra unuia dintre exerciţiile pe care le făcea [videoclip, la sfârşitul ştirii].

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.