În contextul participării Simonei Halep la turneul WTA International Palermo, eveniment care a ţinut capul de afiş al blogurilor de tenis internaţionale şi italiene, în prim-plan a revenit şi Virginia Ruzici – managerul campioanei noastre – care cu modestia-i binecunoscută, preferă să rămână discretă în apariţiile din media.

Sicilienii mizaseră pe sprijinul Virginiei – care a fost prima directoare a turneului de la Palermo – pentru a o convinge pe Simona să accepte wild card-ul.

Totuşi, ieri, directorul turneului Oliviero Palma a ţinut să precizeze:

O să fiu sincer, nu noi am convins-o pe Simona Halep să vină la Palermo. Ea a vrut să participe, pentru că Sicilia şi Italia sunt locuri sigure. Iar noi nu putem decât să fim fericiţi de această decizie a ei.

Oricum ar fi, Virginia a fost solicitată pentru un interviu de cunoscutul jurnalistUbaldo Scanagatta – ale cărui dialoguri cu Novak Djokovic sunt şi acum virale.

Interviul a fost publicat pe site-ul lui Scanagatta, ubitennis.com.

Campioana în probele de simplu şi dublu la Roland Garros 1978 a răspuns în italiană, limbă pe care o consideră cea mai frumoasă din lume.

Vom spicui câteva pasaje din acesta, videoclipul cu dialogul integral îl găsiţi la sfârşitul ştirii.

Virginia a povestit despre primele experienţe ca jucătoare în vestul Europei, care s-au desfăşurat în condiţii financiare foarte grele. Alături de Mariana Simionescu şi Florenţa Mihai, erau nevoite să vândă ii aduse din România sau să arbitreze partide pentru doar 5 franci francezi. Apoi menţionează problemele obositoare şi stresante cu obţinerea vizei, care nu s-au rezolvat decât după ce a devenit rezidentă în Principatul Monaco.

Răspunde cu delicateţe întrebării cu iz de cancan a lui Scanagatta, care este curios să afle dacă între ea şi Mariana a existat o concurenţă pentru inima lui Björn Borg [Mariana Simionescu a fost soţia lui].

Apoi, contestă palmaresul oficial [pe care l-am prezentat şi noi pe larg], care-i atribuie doar 12 titluri câştigate în carieră, ea spunând că are în realitate 14 şi îşi aduce aminte de întâlnirile cu Chris Evert sau Martina Navratilova.

Povesteşte cum a devenit manager al Simonei Halep, datorită unui italian, regretatul important impresar, Cino Marchese, care i-a recomandat-o în 2008 pe tânăra jucătoare din România. Virginia o mai văzuse pe Simona jucând la Paris, dar de atunci a însoţit-o la câteva turnee, a fost impresionată şi a luat decizia împreună cu jucătoarea şi părinţii ei.

În continuare, Virginia se opreşte asupra carierei Simonei, a istoriei finalelor de Mare Şlem pe care le-a jucat actualul număr 2 WTA, a sponsorizărilor şi asupra multor alte aspecte.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.