Astăzi, în partida din primul tur (R128) al Wimbledon 2019:

Simona Halep (7 WTA) [7] – Aliaksandra Sasnovich (Belarus, 36) 6-4, 7-5

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Partida a durat 1h41′.
Un prim set încordat, în care jucătoarea noastră a reuşit un break în primul joc, pe care şi l-a apărat până la sfârşit, dar cu multă muncă: la 3-1 a ratat două mingi de dublu-break, pentru ca în jocul următor să fie obligată să salveze două mingi de a egala ale adversarei. Odată trecută această cumpănă, lucrurile s-au calmat, jucătoarele şi-au câştigat uşor serviciul, dar la 5-4 şi 40-30, la a doua minge de set, Simona a alunecat şi efectele s-au văzut în următoarele două puncte, când piciorul stâng – gamba / glezna – o jena vizibil. Acum a fost însă ea cea cu şansă, a salvat mingea de break a lui Sasnovich, în urma unei erori mari a acesteia, şi-a mai procurat o minge de set datorită unui let favorabil şi a răsplătit norocul convertind a 3-a şansă cu un forehand luminos, la capătul unui punct aprig disputat.
Simona a început cu un break şi setul 2 – după ce primise îngrijiri medicale în pauză – dar a fost egalată imediat, pentru ca în jocul 6, Sasnovich să mai câştige o dată cu returul şi apoi să se desprindă la 5-2. De aici datele problemei s-au schimbat, românca a jucat din ce în ce mai bine şi a câştigat următoarele 5 jocuri: 3 cu serviciul – unul la zero (ultimul)  – şi două cu returul, ambele la zero. A depăşit cu succes şi momentul complicat de la 4-5, când a salvat o minge de set, pe propriul serviciu.
Simona a câştigat 80 din punctele jucate, a servit 3 aşi, n-a comis nicio dublă greşeală, a convertit 4 din cele 11 mingi de break pe care le-a avut, a reuşit 17 lovituri câştigătoare şi a comis 16 erori neforţate.
Sasnovich a câştigat 68 de puncte, nu a servit niciun as, a servit o dublă greşeală, a convertit două din cele 7 mingi de break, a reuşit 11 lovituri câştigătoare şi a greşit de 34 de ori neforţat.

Simona acumulează deocamdată 70 de puncte WTA – 130, la ediţia trecută – îşi asigură un premiu financiar în valoare de 72.000 £ şi o va întâlni în turul 2 pe învingătoarea din partida Mihaela Buzărnescu (53) – Jessica Pegula (SUA, 72), care în momentul publicării ştirii era în setul 2.

Galerie videoclipuri (2)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.