Credit Foto: Jimmie Tennis Photography
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii:
Conferinţa de presă şi Momentele importante ale partidei

Simona Halep a acordat aseară după calificarea în optimile de finală ale Wimbledon 2019 o conferinţă de presă în care a spus printre altele:

  • despre partidă:

Sunt foarte mulţumită, cred că a fost cel mai bun meci pe care l-am făcut anul acesta, am jucat foarte bine şi m-am simţit încrezătoare. Am fost agresivă pe toată durata partidei, chiar dacă m-a condus cu 3-1.
Am fost pregătită pentru un meci greu, ştiam cât de bine joacă şi sunt mulţumită că am învins o jucătoare atât de importantă.

  • despre momentele de cotitură de la 1-3 şi 2-3, două mingi de break pentru Azarenka:

Nu am făcut nimic neobişnuit. Am continuat să lupt pentru fiecare minge, fără să mă gândesc la scor. M-am simţit din ce în ce mai încrezătoare şi mai puternică. Ea a început să greşească mai mult. Şi în setul 2 am avut un moment mai greu, la 1-0 şi două mingi de break ratate, pe fondul unei reveniri a ei. Apoi m-am îndreptat spre victorie.

  • depre specializările jucătoarelor pe diferite suprafeţe, în contextul în care Barty a câştigat Roland Garos şi dacă asta deschide posibilitatea ca şi o jucătoare considerată specialistă pe zgură poate câştiga şlemul pe iarbă:

Cred că oricare este capabilă acum să facă uşor tranziţia şi să câştige turneul. Jucătoarele muncesc mult şi sunt bune pe toate suprafeţele.
În ce mă priveşte am şansa mea pe orice suprafaţă. Trebuie doar să lupt şi să-mi doresc victoria în fiecare partidă.
Am făcut mereu uşor tranziţia de la zgură la iarbă – încă în 2013 câştigam două turnee la rând pe fiecare dintre suprafeţe [Nürnberg – ‘s-Hertogenbosch, n.n.] – dar cu toate acestea iarba rămâne o suprfaţă dificilă, pe care încerc să-mi îmbunătăţesc jocul.

  • despre rolul lui Ion Ţiriac:

Acum a plecat de la Wimbledon. Nu are un rol ca antrenor, dar este mereu alături cu sfaturi şi mă simt mai puternică avându-l alături. Este exigent, sfaturile lui sunt greu de asimilat: “dacă vei juca aşa poţi să câştigi, dacă nu, vei pierde.” Dar felul în care îşi pune la dispoziţie expertiza în folosul carierei mele este formidabil.

  • depre dublul Andy / Serena şi despre viitorul ei în proba de dublu mixt:

Faptul că Andy şi Serena joacă împreună este un moment important şi mă voi uita la meci. Singurul partener alături de care voi juca este Horia Tecău, pentru că avem de luat o medalie la Olimpiadă şi trebuie să ne pregătim.

  • despre majorarea premiilor financiare pentru jucătorii mai slabi clasaţi:

Este un subiect sensibil, despre care mi-e dificil să vorbesc, dar, da, dacă este posibil ca premiile lor să fie mărite, ar fi un lucru bun.

  • despre adversara din optimi [conducea Hercog cu 6-3, 5-3, n.n.]:

Cu Gauff n-am jucat şi nici n-am văzut vreun meci al ei, dar s-o bată pe Venus şi turul 3 la Wimbledon sunt realizări extraordinare, dar după cum vedem, se pare că Hercog va câştiga… [restul comentariului despre  jucătoarea slovenă este acum caduc, n.n.].

  • despre programarea partidelor pe diferite terenuri:

Sunt mulţumită de programări. Acum sunt pe locul 7 şi în plus, spectatorii vor să vadă mai multe jucătoare pe arenele mari. Vreau să mă concentrez pe jocul meu şi nu pe terenul unde evoluez.

De la minutul 7.30 Simona răspunde jurnaliştilor români

Optimile de finală de pe jumătatea inferioară a tabloului. Muchova a eliminat-o pe Kontaveit

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.