Credit foto: sina.cn
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Simona Halep a spus la conferinţa de presă pe care a acordat-o după calificarea în semifinalele Wimbledon 2019, printre altele:

  • despre drumul de la vestiar până pe arena centrală:

Terenul central de aici este cel mai frumos, la fel drumul de acces… e ceva special, foarte elegant

  • depre partidă: 

Mă aşteptam ca Zhang să joace atât de bine. Mă învinsese în ultimele două întâlniri. Am fost puţin emoţionată, stresată înainte de partidă. Ştiam că loveşte puternic şi mingile ei nu sar prea mult. Dar am continuat să lupt şi am ştiut că trebuie să joc fiecare minge la 100% şi să-i rup ritmul, ce am şi reuşit să fac în setul 2.

  • despre al 6-lea joc din primul set când a salvat 4 mingi de break la 1-4:

Nu ştiu exact ce gândeam atunci. Dar acel joc mi-a dat încredere că sunt încă în set, pentru că la 1-5 ar fi fost pierdut. Am continuat să mă motivez. Nu jucasem rău nici până atunci, dar adoptasem tactica greşită.

  • dacă s-ar întoarce la semifinala din 2015 ce ar schimba:

Nimic, e o altă ediţie, sunt altă persoană acum. Va fi o provocare în semifinale, dar voi juca la fel ca până acum. Sunt relaxată, mulţumită şi motivată să câştig.

  • legat de Svitolina:

Chiar dacă am întâlnit-o de multe ori, acum jucăm în semifinale, aşa că nu mai contează plamaresul direct, ci să dai tot ce ai mai bun, ca să câştigi.

  • despre suprafaţa de joc:

Am început să mă simt mai bine pe această suprafaţă. Nu am alunecat deloc la ediţia actuală, sper să rămână aşa. E puţin periculos pe iarbă, căci picioarele nu nu aderă bine. Dar acum mâinile, picioarele, mintea s-au obişnuit cu această suprafaţă, astfel că suprafaţa de joc a început să lucreze pentru mine. Mi-am ajustat jocul pentru această suprafaţă şi astfel am căpătat mai multă încredere: de fiecare dată când primesc mingea ştiu ce urmează să fac cu ea.

  • despre presiunea pe care o simte:

Deja de anul trecut nu mai simt presiune. Cea de la Roland Garros 2019 nu a fost una negativă. Am simţit-o doar prin prisma faptului că eram campioana en-titre. Dar a fost o experienţă nouă, am văzut cum e să pierzi după ce câştigi un titlu major… n-a murit nimeni din asta.
Am venit aici relaxată, motivată să văd cât de bună pot fi pe iarbă şi sunt mulţumită pe teren. Or, asta mă ajută mult.

  • despre amintirile pe care le are din adolescenţă despre Wimbledon: 

În 2007 am pierdut în turul 3 la junioare… da, e mult de atunci, îmbătrânesc… dar mi-au plăcut verdele, florile, faptul că – şi la juniori – trebuie să te îmbraci în alb, panourile pe care sunt trecuţi campionii, pe terenul central vezi trofeele. E ceva special, un turneu foarte elegant şi anul acesta mi-am spus pentru prima dată că este important să câştigi turneul, pentru că atunci devii membru al acestui club (All England Club, n.n.).
Aşa că ar fi nemaipomenit.

De la minutul 8, Simona răspunde jurnaliştilor români, inclusiv la întrebarea ce i-a spus Shuai Zhang la fileu:

Credit Foto: sina.cn

M-a felicitat şi mi-a spus că speră ca eu să câştig turneul. Iar eu i-am răspuns: să te audă Dumnezeu.

Galerie videoclipuri
Conferinţa de presă, momentele importante ale partidelor Halep – Zhang, Svitolina – Muchova
şi cele mai frumoase puncte de ieri

 LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.