În interviul acordat imediat după triumful de la Wimbledon, Simona Halep a răspuns următoarelor întrebări, pe care i le-a adresat jurnalista Sue Barker, de la BBC:

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Simona Halep a câştigat al doilea titlu de Mare Şlem al carierei, primul pe iarbă!

Simona Halep, campioană! Primele fotografii. Titlurile carierei

Ai jucat vreodată un meci mai bun ca acesta?

Simona: Niciodată! (râzând). A fost cel mai bun şi acesta este şi meritul Serenei care ne-a inspirat. Mulţumesc pentru aceasta! Am muncit mult pentru a trăi această clipă. Este o onoare să joc în faţa lojei regale. Vă mulţumesc! Nu mai am cuvinte să explic sentimentul.

Nu ai arătat deloc emoţii…

Înainte de meci stomacul meu nu a fost foarte bine, dar ştiam că nu e timp pentru emoţii, am intrat pe teren şi am dat tot ce am avut mai bun.

Cum te simţi cu acest trofeu în mâini?

Incredibil! Este o zi specială pe care n-am s-o uit niciodată pentru că acesta a fost visul mamei mele, care mi-a spus că dacă vreau să fac ceva în tenis, va trebui să joc finala Wimbledon. Aşa că îi mulţumesc, le mulţumesc ambilor părinţi.

Şi s-a descurcat, nu? (adresându-i-se mamei Simonei)
Ai venit aici cu Roland Garros-ul câştigat, dar aici este toată istoria în plus, nu?

La începutul turneului le-am spus celor de la vestiare că ar fi nemaipomenit să câştig aici, pentru că aş primi titlul de membru pe viaţă la All England Club. Acesta a fost unul din elementele care m-au motivat. Aşa că acum sunt fericită.

Şi nici măcar nu-ţi plăcea iarba până anul acesta. Ce s-a schimbat?

Am muncit mult pentru ca să reuşesc să câştig meciuri pe iarbă. Nu mi-a fost uşor, pentru că îmi place să alerg mult şi pe iarbă nu poţi s-o faci prea mult, nici să aluneci. Am început să simt mingea, să găsesc soluţii. A fost un an nemaipomenit, un turneu aşişderea şi aştept cu nerăbdare să revin.

Apoi Simona le-a mulţumit părinţilor, familiei – “fără al căror sprijin nu aş fi putut ajunge aici“, echipei “Theo, Daniel, Marian, Virginia şi bineînţeles lui Darren, care a venit să mă susţină. Tu m-ai învăţat să fiu o persoană mai bună pe teren. Îţi mulţumesc foarte mult.

Doresc să mulţumesc şi compatrioţilor mei, care mă susţin mereu, dar şi domnului Ţiriac, care a venit special pentru finală. Mulţumesc că aţi fost mereu exigent cu mine.

Apoi Simona a mulţumit membrilor familiei regale care au asistat la meci, iar Sue Barker i-a spus că urmează să viziteze loja regală, pentru a primi felicitările Ducesei de Cambridge.

Galerie videoclipuri (2)
Mingea de campionat şi discursul campioanei

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.