Barbora Krejcikova, campioana de la Roland Garros, îşi continuă seria victoriilor şi la turneul de Grand Slam pe iarbă, unde este prezentă pentru prima dată pe tabloul principal.
După ce sâmbătă a câştigat a treia partidă la Wimbledon 2021, ea are acum 10 victorii consecutive la turneele majore, 15 în circuit, pentru că înainte de Roland Garros câştiga titlul la WTA 250 Strasbourg.
Dacă în prima săptămână nu a fost nevoită să înfrunte jucătoare cotate printre favorite – în calitate de cap de serie 14 şi după ce Kiki Bertens [17] fusese eliminată încă din primul tur pe optimea ei – luni va avea de susţinut un test sever cu liderul ierarhiei WTA, Ashleigh Barty [1].

Să mai adaugăm că Barbora, campioană şi în proba de dublu la Roland Garros, avansează şi pe acest tablou la Wimbledon, împreună cu partenera ei tradiţională, Katerina Siniakova – sunt capi de serie 1 – au ajuns în optimi, unde vor juca tot luni.
Confruntarea din optimile probei de simplu între cele două coechipiere a fost împiedicată tocmai de Barty în turul 3 (R32) [videoclip cu momentele importante ale partidei, la sfârşitul ştirii].

Optimile de finală de pe jumătatea superioară a tabloului în imagini [în format PDF, mai jos]
BartyKrejcikova, RăducanuTomljanovic,
BadosaMuchova, GauffKerber

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

La fel ca pe jumătatea inferioară a tabloului, şi pe cea superioară s-au calificat 6 capi de serie: Ashleigh Barty (1 WTA) [1], Barbora Krejcikova (17) [14], Karolina Muchova (22) [19], Cori Gauff (23) [20], Angelique Kerber (28) [25], Paula Badosa (33) [30].
Similitudinile continuă, pentru că dacă a 7-a jucătoare este tot una necotată printre favorite – Ajla Tomljanovic (75) – a 8-a este tot una invitată, Emma Răducanu (338) [jucătoarea britanică se clasează acum pe un temporar loc 175 în clasamentul live, neoficial]. Doar că aici, ultimele două se vor întâlni între ele.

Aşadar, pentru prima dată în Era Open, la Wimbledon vor fi prezente în optimi două jucătoare beneficiare ale unor wild carduri.
Şi, la fel ca Emma care iniţial avea wild card pentru calificări, nu pentru tabloul principal, Liudmila Samsonova – calificată în optimi de pe jumătatea inferioară – nu a fost invitată pe tabloul principal la Wimbledon, decât după ce a câştigat titlul la WTA 500 Berlin, în săptămâna 14-20 iunie. Astfel, nu a fost nevoită să joace în calificări, primind un fel de Special Exempt, aşa cum este numită exceptarea de la această fază în circuitul WTA. 

Dintre cele 8, Barty – optimi la ediţia trecută -, Kerber – singura fostă campioană, în 2018, şi finalistă în 2016, prezentă în această fază -, Muchovasferturi la ediţia trecută, acum a eliminat-o în turul 3 pe finalista de la Roland Garros, Anastasia Pavlyuchenkova – şi Gauff – optimi la ediţia trecută – au mai jucat în R16 la Wimbledon, Krejcikova, Badosa şi Tomljanovic, niciodată, în timp ce Răducanu joacă aici pe primul tablou principal al unui turneu major [ştire actualizată cu videoclipuri: momentele importante ale partidei Răducanu – Cîrstea şi conferinţa de presă a Emmei]

O stare de tensiune pronunţată a avut loc sâmbătă la partida în care Ajla Tomljanovic a trecut de Jelena Ostapenko (34): 4-6, 6-4, 6-2.
După ce pierduse 6 jocuri la rând – de la 4-4 în setul al doilea, la 0-4 în decisiv – jucătoarea letonă a cerut un time-out medical. Arbitra i-a spus să aştepte schimbul de terenuri, dar Ostapenko s-a aşezat şi a aşteptat trainer-ul.
Tomljanovic a protestat vehement, adresându-i-se arbitrei: “Nu vedeţi că minte? N-a avut nimic, timp de o oră şi jumătate, iar acum are o accidentare acută”:

La sfârşitul partidei, Ajla a întârziat să dea mâna cu Aljona şi a izbucnit o ceartă în care s-au acuzat reciproc de lipsă de respect. Întreaga dramă, plus pledoariile celor două, la conferinţa de presă, în videoclipul de la sfârşitul ştirii.
Oricum, Kostyuk / Ostapenko s-au retras din turneul de dublu.

Astăzi nu se joacă la Wimbledon, luni – în supranumitul “Manic Monday” – urmând să se dispute cele 16 partide ale optimilor de pe ambele tablouri de simplu, dar şi cele ale probelor de dublu.

Organizatorii tocmai au anunţat că la partidele din sferturile de finală – marţi şi miercuri – terenurile central şi 1 vor fi umplute la capacitate maximă, la fel arena centrală, la semifinale şi finale, de joi până duminică.

În meciul al doilea de pe terenul 8, după un meci din proba de dublu masculin – unde se trece la formatul 3 din 5 – aşadar de la ora estimată 15.00 se va juca partida din optimile de finală (R16) ale probei de dublu feminin:

Nadiia Kichenok (Ucraina, 43 WTA la dublu) / Raluca Olaru (41) [13]Caroline Dolehide (SUA, 40) / Storm Sanders (Australia, 59)

Dolehide / Sanders au trecut în turul 2 (R32) de Andreea Mitu (104) / Monica Niculescu (52): 6-2, 6-3 în 1h4′

Ordinea de joc 05.07 – Wimbledon 2021

Premiile financiare şi punctele acordate pentru fiecare fază a turneului

Turneele Săptămânii (rezultate complete)
Click pe butonul corespunzător și selectați tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ Wimbledon, Londra
28 iun - 13 iul 2021
"The Championships"
Grand Slam - iarbă, aer liber
£ 35.016.000
Cronicile turneului

Galerie videoclipuri (3)
Drama de la Tomljanovic – Ostapenko şi
momentele importante de la Barty – Siniakova şi Gauff – JuvanLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.