Al treilea sfert de finală care s-a încheiat astăzi la Wimbledon 2021, i-a prilejuit lui Hubert Hurkacz a doua lovitură importantă a sezonului, după titlul de la ATP Masters 1000 Miami, cucerit la începutul lunii aprilie.

Embed from Getty Images

Astăzi nu a mai avut o partidă atât de grea ca în optimile de finală, pentru că de 8 ori campionul de aici, Roger Federer nu a avut decât o perioadă bună în meci: la începutul setului al doilea, atunci când a condus cu 3-0, un break înainte, realizat la a 3-a minge de break (a 4-a din meci a jucătorului elveţian a fost la 0-4 în setul al treilea). Dar  Hubert l-a recuperat şi a condus tot timpul în tie-break.
În prealabil, câştigase primul set, făcând diferenţa cu break-ul din jocul 6. Iar în setul al treilea, dominarea jucătorului polonez a fost categorică, el câştigând 29 din cele 44 de puncte disputate [videoclipuri cu mingea de meci şi cu Roger părăsind arena, în ovaţiile publicului şi aplaudat de adversar, la sfârşitul ştirii].

Embed from Getty Images

Sigur că – fan sau nu al lui Roger – nu aveai cum să nu fii trist urmărind această partidă şi mai ales ultimul set. Jucătorul elveţian a început-o cu lovituri sclipitoare, chiar dacă erorile erau şi ele prezente. Dar odată cu trecerea timpului cele din urmă au prevalat – la final au fost 31 neprovocate – şi spre final Roger parcă se grăbea să termine odată meciul.

Rămân însă la părerea că revenirea şi prezenţa lui aici nu au cum să-i dăuneze carierei, nici în aceste condiţii. Dimpotrivă, este o lecţie despre încercarea de a-ţi afla mereu limitele, fie şi cu preţul unor eşecuri usturătoare, pe care ar fi putut să le evite, dacă se retrăgea strategic din sportul profesionist. Nu a făcut-o, şi fanii lui au mai avut preilejul să-i mai admire magia, chiar dacă au fost dezamăgiţi de rezultate.

Hubert Hurkacz (18 ATP, clasament maxim: 16 ATP / aprilie 2021, 24 de ani) [14] s-a calificat  astfel în prima semifinală a unui turneu de Grand Slam, după victoria: 6-3, 7-6(4), 6-0 în 1h49′ cu Roger Federer (8) [6].

Adversarul din semifinale îi este decis acum, în celălalt sfert de pe jumătatea inferioară a tabloului:

Matteo Berrettini (9) [7]Félix Auger-Aliassime (19) [16]

Oricum, unul din cei trei va juca duminică în prima finală de Grand Slam a carierei.

Premiile financiare şi punctele acordate pentru fiecare fază a turneului

Galerie videoclipuri (3)
Momentele importante ale partidei, conferinţele de presă ale lui Hubert şi RogerLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.