A doua întâlnire dintre Mihaela Buzărnescu şi Venus Williams s-a disputat pe acelaşi tipar cu prima, cea din primul tur (R128) al Australian Open 2019.
Cu diferenţele că jucătoarea noastră a fost atunci mai aproape de victorie decât astăzi, că pe iarbă a luptat mai bine în setul decisiv, a cărui desfăşurare a scorului a fost până la un punct – 3-0 şi minge de 6-2 – aproape identică şi cu aceea că Venus şi-a mai adăugat vârstei alţi doi ani şi jumătate de la acel moment.

Embed from Getty Images

Videoclipuri cu rezumatul partidei şi
conferinţa de presă a lui Venus, la sfârşitul ştirii

Acest rezultat poate fi apreciat în două moduri diametral opuse: adversara lui Miki a fost câştigătoarea a 7 titluri de Grand Slam, dintre care 5 la Wimbledon sau o jucătoare care a împlinit 41 de ani pe 17 iunie şi care până astăzi câştigase, în 2021, două partide – ultima la începutul lunii februarie – din 9 jucate.
Sigur că odată cu vârsta nu uiţi tenisul, dar îţi scad puterile fizice. Asta s-a văzut şi astăzi, când Venus a avut mari probleme în a închide partida.
În concluzie, era de bătut. Dar cu condiţia ca Mihaela să respecte planul de joc pe toată durata partidei şi să speculeze avantajul vârstei faţă de adversara ei: adică să iuţească ritmul şi să o deplaseze pe Venus deschizând unghiurile 
A făcut asta în setul al doilea, parţial în primul şi spre finalul meciului. N-a fost suficient, pentru că în rest s-a aşezat la schimburi cu jucătoarea americană, care a profitat de poziţiile comode oferite şi a atacat necruţător. Totul, la adăpostul unor servicii excelente, care au atins şi 185 km/h şi pe care le-a materializat prin 10 aşi.

Embed from Getty Images

Venus Williams a stabilit astăzi un record de participări la turneele majore în Era Open: 90, la număr: 

Credit Info: @TennisMyLife68

Prima dată juca pe tabloul principal al Roland Garros 1997. Victoria de astăzi a fost a 90-a la un turneu de Grand Slam.

În partida din primul tur (R128)amânată de ieri – al Wimbledon 2021:

Venus Williams (111 WTA) – Mihaela Buzărnescu (160 – clasament protejat: 104) [SR] 7-5, 4-6, 6-3

Partida a durat 2h37′.
Mihaela a ratat două mingi de break în jocul 2 al partidei, alte trei în al 11-lea, pentru ca Venus să aibă prima oportunitate de a câştiga la primire în ultimul game. Pe aceea a ratat-o, dar a convertit-o pe următoarea, care i-a adus şi setul.

Miki a început manşa a doua cu un break pe care şi l-a apărat până la sfârşit. Tot ea a mai ratat trei mingi de break în jocul 3 şi le-a salvat pe cele trei ale lui Venus din următorul. Alte şanse de a câştiga la primire nu au mai fost în acest set.
Despre evoluţia scorului în decisiv am vorbit şi mai sus: 3-0 pentru Venus – un break înainte – şi prima minge de meci ratată la 5-1, cu serviciul. De acolo, ne-a dat Mihaela speranţe că poate reveni, pentru că a câştigat 8 puncte la rând până la 3-5 şi 30-0, aflată la serviciu. Dar n-a reuşit să rămână constantă în această serie bună şi tot ce a mai putut, a fost să salveze a doua minge de meci a lui Venus.
Mihaela a câştigat 105 din punctele jucate, Venus, 109 [momentele importante ale partidei, la sfârşitul ştirii].

Premiile financiare şi punctele acordate pentru fiecare fază a turneului

Ordinea de joc 29.06 – Wimbledon 2021

Galerie videoclipuri (2)


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.