Monica Niculescu a fost depăşită astăzi în primul tur (R128) al Wimbledon 2021, de Aryna Sabalenka.

Embed from Getty Images
Serviciul firav al jucătoarei noastre a fost atacat fără milă de adversara ei şi astfel s-a creat diferenţa importantă pe tabelă. Monica nu a câştigat decât 25 din cele 59 de puncte pe care le-a jucat cu serviciul (86% dintre acestea cu primul, dar ce folos), astfel că nici n-a avut, cel puţin în prima parte a partidei, ocazia să ţină mingea în joc şi să reuşească să o încurce cu slice-urile ei, pe Sabalenka.

Embed from Getty ImagesImagini din timpul partidei
Credit Foto copertă: Jimmie48 Tennis Photography

În setul al doilea, Monica a mai redus din diferenţă, în joc şi pe tabelă, după ce a câştigat şi două jocuri la retur.
Poate dacă nu ar fi fost atât de timorată în prima parte a meciului ar mai fi putut să strângă puţin scorul, dar e mai greu să nu fii intimidat de Aryna de astăzi, care a strâns până la final 48 de lovituri direct câştigătoare, însoţite, e adevărat şi de 30 de erori neforţate, Monica, 8-6.

Aryna Sabalenka (4 WTA) [2]Monica Niculescu (191) [Q] 6-1, 6-4

Partida a durat 1h16′.
Sabalenka s-a desprins foarte repede la 5-0, Monica nereuşind să câştige decât 8 puncte în acest interval. La acel scor, ea a salvat două mingi de set şi a mai prelungit setul cu un game.
În manşa a doua, jucătoarea noastră a început să conteze pe tabelă de la 0-3 – două break-uri în urmă, dar era mult prea târziu.

Monica rămâne cu acumulările cuvenite calificării pe al 13-lea tablou principal la turneul de Grand Slam pe iarbă.

Altfel, la Londra a plouat şi s-a jucat doar pe cele două terenuri acoperite, de-abia acum – 17.50 – vor începe sesiunile pe terenurile exterioare.

Ordinea de joc 28.06 – Wimbledon 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.