Sorana Cîrstea a câştigat a doua partidă la Wimbledon 2021 şi s-a calificat astfel pentru a 4-a oară în turul al treilea (R32) la turneul de Grand Slam pe iarbă, după ediţiile 2009, 2012 şi 2017.

Embed from Getty Images

Astăzi a învins o dublă campioană de Grand Slam, care chiar dacă nu mai este la apogeul carierei, a arătat în ultimele două sezoane că mai are un cuvânt greu de spus în circuit.
Determinarea a fost aceea care i-a permis Soranei să se impună. Ea a dezvăluit la interviul de după victorie că a tratat partida nu ca pe un întreg, ci ca pe un cumul de puncte. Pare un clişeu, dar cine a văzut meciul ştie că aşa a fost. Mai calmă ca niciodată – în orice caz cu o adversară de un asemenea nivel – jucătoarea noastră a tratat ratările ei sau reuşitele adversarei, cu nepăsare şi a luat-o mereu de la capăt.
I-am citit pe buze, după o minge uşoară pe care a greşit-o: “nu-i nimic”, ca apoi să facă un gest de mobilizare.
Toate acestea i-au permis să-şi aplice tactica de a-şi deplasa adversara şi de a râmâne precisă – în orice caz mai precisă decât Victoria Azarenka – şi să revină dintr-o situaţie nefavorabilă în setul decisiv.

Embed from Getty Images

În turul 2 (R64) pe jumătatea superioară a tabloului:

Sorana Cîrstea (45) – Victoria Azarenka (14) [12] 7-6(5), 3-6, 6-4

Partida a durat 2h19′.

  • primul set a avut o desfăşurare simetrică.
    Sorana şi-a pierdut serviciul în primul joc, dar l-a recuperat imediat. În continuare s-a mers cu serviciul, jucătoarea noastră a salvat o minge de break în al 3-lea game, alte două în al 5-lea, iar la primire nu a mai câştigat decât un punct în următoarele trei game-uri.
    Mai mult, la 5-5 şi-a pierdut serviciul. Dar din nou l-a recuperat imediat (ambele break-uri s-au făcut la 30). Pentru ca în tie-break, să revină de la 0-2, iar de la 4-4 să se desprindă şi să convertească a doua minge de set
  • în al doilea, după ce Sorana a ratat trei şanse de a câştiga la primire în primul joc, Vika a convertit unica ei minge de break din această manşă.
    Jucătoarea noastră a mai ratat o minge de break în jocul al 3-lea şi încă una la 3-5, înainte de a pierde setul
  • în decisiv, scenariul părea să se repete cu break Azarenka, în primul joc, la prima oportunitate (40-15) şi Sorana ratând o minge de re-break în cel imediat următor. Doar că acum, după ce a avut una din puţinele ei momente de exasperare din meci

a reuşit o lovitură superbă, şi-a procurat mingea de re-break, pe care a fructificat-o.
Drama nu s-a încheiat aici, căci Azarenka a mai avut o tresărire atunci când la 5-3 şi serviciul, a salvat două mingi de meci, de la 40-15 şi a reuşit la rândul ei să câştige cu returul.
Doar că Sorana a închis meciul cu încă un joc câştigat la primire, la 15.

Sorana acumulează deocamdată 130 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 115.000 £ şi o va întâlni în turul 3 (R32) – pentru prima oară în carieră – pe Emma Răducanu (Marea Britanie, 338, clasament maxim: 333 WTA /  9 martie 2020, 18 ani împliniţi pe 13 noiembrie) [WC].

Despre Emma am vorbit deseori în paginile TENISite, de exemplu aici sau aici.

Premiile financiare şi punctele acordate pentru fiecare fază a turneului

Ordinea de joc 01.07 – Wimbledon 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.