Dacă la Roland Garros, Su-Wei Hsieh şi Elise Mertens erau cotate capi de serie 1 şi au fost eliminate în optimi, la Wimbledon, lucrurile s-au inversat, ele fiind cele care au devenit campioane, iar câştigătoarele turneului major pe zgură, Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova, cotate favorite principale pe iarbă – ocupau primele două locuri în clasamentul de dublu la începutul turneului – au pierdut în sferturi [rezultatele în tabloul PDF de la sfârşitul ştirii]. 

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography

Finala de la Wimbledon a fost una dramatică:

Su-Wei Hsieh (5 WTA la dublu) / Elise Mertens (8) [3] – Veronika Kudermetova (24) / Elena Vesnina (139) 3-6, 7-5, 9-7 în 2h30′, după ce echipa din Rusia a ratat, în setul al doilea, două mingi de titlu la 5-4 şi serviciul.
În decisiv, învingătoarele şi-au pierdut serviciul la 6-6 şi în jocul următor au fost la două puncte de înfrângere. Dar de acolo au câştigat 10 din ultimele 11 puncte ale finalei [videoclip cu momentele importante al finalei, la sfârşitul ştirii].

Hsieh / Mertens, care joacă împreună de la WTA 1000 Madrid, au câştigat aici primul titlu împreună.

Separat, jucătoarea care reprezintă Taipei, a devenit pentru a treia oară campioană la Wimbledon, după 2013 (/ Shuai Peng) şi ediţia trecută, din 2019 (/ Barbora Strycova).
Acesta este pentru ea al 4-lea titlu de Grand Slam al carierei – a câştigat şi Roland Garros 2014 (/ Shuai Peng) şi al 29-lea al carierei.

Cea din Belgia a devenit pentru a 3-a oară campioană la un turneu major, a doua oară în 2021, după Australian Open, prima dată la US Open 2019, acestea alături de Aryna Sabalenka. Aşadar îi lipseşte doar cel de la Roland Garros pentru a completa un Grand Slam al carierei.
Ea a ajuns acum la 13 titluri cucerite în circuit.

Luni, Elise Mertens (25 de ani împliniţi pe 17 noiembrie) va redeveni, mâine, lider al ierarhiei WTA la dublu, poziţie pe care a mai ocupat-o timp de o săptămână între 10 şi 16 mai.
Su-Wei Hsieh (35 de ani împliniţi pe 4 ianuarie) – şi ea fost lider WTA, timp de 43 de săptămâni, în 5 serii, prima dată pe 12 mai 2014, ultima dată pe 9 mai 2021, care şi-a apărat punctele de la ediţia trecută, va progresa cu un loc, până pe 4 WTA.

Ashleigh Barty a cucerit al doilea titlu de Grand Slam [ştire actualizată cu alte imagini şi videoclipuri]

Premiile financiare şi punctele acordate pentru fiecare fază a turneului

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.