Danielle Collins, în timpul unei partide jucate la WTT 2020
Credit Foto: @WTT

Zilele acestea se dispută competiţia World Team Tennis, în staţiunea de lux The Greenbrier, din White Sulphur Springs, Virginia de Vest.

Aceasta se dispută începând cu 1973, în formatul unei ligi mixte. Liga era până acum itinerantă, dar din cauza pandemiei, s-a decis ca ediţia 2020 să se joace într-o singură locaţie, între 12 iulie şi 2 august [pe site-ul WTT puteţi vedea echipele şi rezultatele de până acum].

Protocolul de prevenţie anti-pandemie a fost unul strict, iar Danielle Collins – componentă a echipei Orlando Storm – l-a încălcat, părăsind campusul competiţiei, care fusese gândit ca o bulă, în care jucătorii şi personalul auxiliar să fie izolaţi de restul lumii. Jucătoarea în vârstă de 26 de ani, clasată acum pe locul 51 WTA (maxim: 23 WTA / ianuarie 2019)  a fost exclusă imediat din competiţie.

Desigur că decizia se doreşte a fi una exemplară, în perspectiva seriei americane, asupra căreia pluteşte încă nesiguranţa, dar şi asupra deciziei ţărilor care o vor găzdui pe cea europeană şi care, pentru asigurarea continuităţii circuitului, ar trebui să-i excepteze pe jucătorii americani sau pe cei care revin din SUA, de la perioada de carantină de două săptămâni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.