Danielle Collins, în timpul unei partide jucate la WTT 2020
Credit Foto: @WTT

ŞTIRE ACTUALIZATĂ

Danielle Collins a recţionat la două zile după ce a fost exclusă de la competiţia  “World Team Tennis”, pentru că a încălcat protocolul de siguranţă sanitară.

Ea a spus, într-un interviu telefonic, că nu fusese înştiinţată despre interdicţia de a părăsi campusul din staţiunea Greenbier – aceasta nu ar fi fost specificată în regulamentul tipărit pe care îl primise – şi plecase pentru a-şi cumpăra suplimente alimentare, necesare în tratamentul artritei reumatoide de care suferă. Aşadar, nu consideră că a încălcat intenţionat vreo regulă.
Cert este însă că ea se îndepărtase la două ore de mers cu maşina, la Charlottesville, în statul vecin, Virginia, chiar în timp ce colegii ei de circuit erau testaţi.
Mai mult, ea nu a anunţat pe nimeni, conform colegului ei de la Orlando Storm, Tennys Sandgren.

Directorul WTT, Orlando Silva, a contrazis-o ferm, precizând nu numai că jucătorii au fost anunţaţi despre această interdicţie, dar protocolul de siguranţă fusese discutat cu ei într-o şedinţă, premergătoare începerii turneului.
A adăugat că este convins de lipsa de intenţie a Daniellei, dar că nu a avut altă soluţie decât cea pe care a dictat-o, pentru că ea a pus astfel în pericol efortul organizatorilor, de a păstra în siguranţă cele 150 de persoane – jucători şi personal auxiliar – care participă la eveniment.

În aceeaşi ordine de idei, organizatorii au emis ieri un comunicat, în care îşi manifestă satisfacţia că până la jumătatea evenimentului, toate cele 740 de teste efectuate au fost negative.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Zilele acestea se dispută competiţia “World Team Tennis”, în staţiunea de lux The Greenbrier, din White Sulphur Springs, Virginia de Vest.

Aceasta se dispută începând cu 1973, în formatul unei ligi mixte. Liga era până acum itinerantă, dar din cauza pandemiei, s-a decis ca ediţia 2020 să se joace într-o singură locaţie, între 12 iulie şi 2 august [pe site-ul WTT puteţi vedea echipele şi rezultatele de până acum].

Protocolul de prevenţie anti-pandemie a fost unul strict, iar Danielle Collins – componentă a echipei Orlando Storm – l-a încălcat, părăsind campusul competiţiei, care fusese gândit ca o bulă, în care jucătorii şi personalul auxiliar să fie izolaţi de restul lumii. Jucătoarea în vârstă de 26 de ani, clasată acum pe locul 51 WTA (maxim: 23 WTA / ianuarie 2019) a fost exclusă imediat din competiţie.

Desigur că decizia se doreşte a fi una exemplară, în perspectiva seriei americane, asupra căreia pluteşte încă nesiguranţa, dar şi asupra deciziei ţărilor care o vor găzdui pe cea europeană şi care, pentru asigurarea continuităţii circuitului, ar trebui să-i excepteze pe jucătorii americani sau pe cei care revin din SUA, de la perioada de carantină de două săptămâni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.