Ana Bogdan a câştigat astăzi a doua partidă la WTA 125k (Challenger) “Open BLS de Limoges” şi a 11-a consecutivă în sezonul 2020 – care a început pe 4 noiembrie 2019 – fără să piardă vreun meci, după cele 4 care i-au adus titlul de la ITF W25 St. Etienne (victoria prin neprezentare din finală nu se numără) şi cele 5 pentru titlul de la ITF 100 W+H Dubai.

În partida din optimile de finală:

Ana Bogdan (105 WTA) – Bernarda Pera (SUA, 65) [8] 6-7(5), 6-2, 6-4

Partida a durat 2h10′.
În primul set, până în jocul 11 s-a câştigat doar cu serviciul. Atunci Ana şi l-a pierdut pe al ei, dar s-a redresat la timp şi a dus setul în tie-break, în care Pera s-a desprins la 6-4, iar jucătoarea noastră nu a reuşit să salveze decât prima minge de set.
Setul doi a fost dominat de Ana, care şi-a câştigat toate jocurile de serviciu, cărora le-a adăugat un break în primul joc şi altul în al 5-lea.
În decisiv, până la 3-3 s-a câştigat clar cu serviciul, apoi au urmat 3 break-uri în urma cărora jucătoarea noastră a rămas în avantaj. Ultimul joc a fost dramatic, românca a fructificat a 3-a minge de meci, după ce revenise de la 15-40

Ana egalează palmaresul direct cu Pera şi reuşeşte cea mai preţioasă calificare – pentru care va fi recompensată cu 3.226 € – în sferturile de finală, de la ediţia trecută a turneului de la Limoges, încoace. În această fază a turneului ea o va întâlni pe învingătoarea din partida Ekaterina Alexandrova (Rusia, 42) [1, WC] – Océane Dodin (Franţa, 167) [WC], care urmează pe ordinea de joc.

Această partidă se va disputa pe primul sfert al tabloului, iar pe al doilea ceva mai devreme a avansat Sorana Cîrstea, astfel că româncele se pot întâlni teoretic în semifinale.

*

Calificarea în sferturi a fost primul obiectiv bifat de Ana Bogdan astăzi, al doilea este revenirea în top 100 WTA – datorită celor 29 de puncte acumulate – pe care îl părăsise pe 4 februarie 2019 (clasament maxim: 59 WTA / 11 iunie 2018). Ea se clasează acum pe locul 98 în clasamentul live şi este sigură că va ocupa luni cel puţin locul 99.

Mai mult, Ana este sigură că îşi va păstra luni şi locul 1 în clasamentul WTA “Porsche Race Singles”, indiferent de rezultatele viitoare de aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.