Utlimele două jucătoare românce – Irina Bara şi Jaqueline Cristian – rămase active pe tabloul de simplu al turneului WTA 125k (Challenger) “TK Sparta Prague Open” au pierdut în turul 3 (R32):

Marie Benoît (Belgia, 254) – Irina Bara (161) [10] 6-3, 6-2 în 1h11′, după ce jucătoarea noastră a început bine – 3-0 cu un break înainte – dar o serie de 9 jocuri câştigate la rând de belgiancă au înclinat definitiv balanţa în favoarea ei

Credit Foto: Pavel Lebeda / sport-pics.cz & @tennispragueopen

Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia, 182) – Jaqueline Cristian (164) [11] 7-5, 6-2 în 1h40′ după ce jucătoarea noastră a avut de câte două ori avantaj de un break la începuturile fiecărui set, dar a fost de fiecare dată foarte repede egalată şi depăşită.

Irina şi Jaqueline încheie un turneu în care chiar dacă nu au învins jucătoare mai bine clasate au acumulat câte 30 de puncte WTA. Rămâne de văzut dacă lui Jaqueline îi vor ajunge pentru un nou maxim al carierei – acum este pe 160 (clasament maxim: 162 WTA / martie 2020), dar mai sunt jucătoare care o pot depăşi, cele încă active aici, la US Open sau care vor juca săptămâna viitoare la WTA International Istanbul (următorul clasament va fi publicat pe 14 septembrie).

De asemenea, au fost recompensate cu premii financiare – 32.000 USD – mult mai mari decât au obţinut la oricare alt turneu la care au jucat. Înainte de pandemie, premiul unei campioane la un turneu de categoria WTA International – care aveau în general o contribuţie financiară totală de 275.000 USD – era de 41.000 USD şi al finalistei de 21.400 USD.

 *

Pe tabloul de dublu, în optimile de finală mai erau prezente 3 echipe cu jucătoare românce – din cele 6 care au jucat în primul tur (R32) – Monica Niculescu / Renata Voracova [1], Lidziya Marozava / Andreea Mitu [7], Laura Paar / Julia Wachaczyk [8].
Între timp, Paar / Wachaczyk au pierdut astăzi.
Echipa Andreei joacă acum, iar cea a Monicăi, mâine.

Tablourile turneelor WTA & WTA 125k

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.