Vorbeam săptămâna trecută despre cele două turnee WTA 125k (Challenger) pe care organizaţia tenisului feminin le introdusese în calendar în timpul primei săptămâni a US Open (29 august – 6 septembrie).

Între timp, s-a renunţat la cel din Austria şi a rămas doar “Prague Open”, la care nu numai că premiile vor fi mai mari decât cele uzuale la această categorie de turnee – 125.000 USD în Europa şi 162.480 USD la cele care se joacă în SUA – dar vor fi cu adevărat impresionante: 3.075.000 USD!

După cum spuneam, premiile vor fi suportate de USTA (Federaţia Americană), care compensează astfel absenţa calificărilor de la US Open 2020.

Şi dimensiunea tablourilor provoacă uimire: 128 de jucătoare pe cel de simplu şi 32 de perechi pe cel de dublu.

Comparativ, la turneul WTA Premier 5 WTA “Internazionali BNL d’Italia” – Roma, 14-21 septembrie – tabloul de simplu va avea 56 de jucătoare, cel de dublu, 28 de echipe, iar contribuţia financiară anunţată pe site-ul WTA este de 2.098.290 USD.

O recompensă binemeritată pentru Cehia, care a găzduit extrem de multe evenimente în timpul întreruperii, dar şi turneul WTA International de săptămâna trecută, toate într-o organizare desăvârşită şi fără incidente sanitare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.