Articol actualizat

Gabi a postat pe Instagram câteva fotografii cu trofeul, cu Andrei Cociaşu, antrenorul care a fost alături de ea, cu susţinătorii ei, alăturate următorului mesaj: 

Am dat literalmente  tot ce am avut pe teren, pentru tine, Palermo! Te voi iubi mereu.
Vreau să mulţumesc din suflet principalilor oameni care au luat parte la succesele mele, Julian Vespan, Andrei Cociaşu, Cătălin Nedelescu

Gabi a progresat astăzi cu 32 de poziţii în clasamentul WTA, până pe locul 105 WTA, iar în clasamentul sezonului, “Porsche Race Singles”, a urcat de pe locul 93, pe 63. 

Articol iniţial

După trei victorii – cea din optimi a fost prin neprezentareGabriela Ruse a pierdut a patra partidă pe care a jucat-o la WTA 250 “32nd Palermo Ladies Open” şi după ce la turneul precedent pe care l-a jucat – WTA 250 Hamburga devenit campioană, acum a trebuit să se mulţumească cu trofeul destinat vicecampioanei.
A început bine partida, dar în partea a doua a primului set, nu a reuşit să oprească seria bună a adversarei, iar în al doilea, după evenimentele pe care le-am descris mai jos, a fost lipsită de resursele fizice necesare pentru a păstra echilibrul.

Finala disputată astăzi s-a încheiat cu rezultatul:

Danielle Collins (44 WTA) [1] Gabriela Ruse (137) [Q] 6-4, 6-2

Partida a durat 1h50′.
Gabi a intrat bine în meci, 3 mingi de break ratate în primul joc, două salvate în al doilea şi apoi break reuşit în al treilea. Şi-a pierdut imediat acest avantaj, dar în jocul 5 a câştigat din nou la primire şi a condus cu 4-2, după ce a salvat o minge de break. În acel joc, Collins a purtat îndelungi parlamentări cu arbitrii şi din jocul următor a ridicat brusc nivelul. A câştigat 4 jocuri la rând, doar ultimul decizându-se la avantaje, atunci când jucătoarea noastră a salvat primele două mingi de set.
În setul al doilea s-a câştigat cu serviciul până la 3-2, cu un eveniment în jocul 5, când lui Gabi – aproape în acelaşi moment la meciului, ca ieri –  i s-a făcut rău, s-a sprijinit de balustradă, apoi s-a prelins la pământ. A primit îngrijiri medicale pe teren, din ce am văzut acuza dureri în zona abdominală. În tot acest interval, Collins a protestat, şi-a dat ochii peste cap, deranjată de întrerupere.
Acum, ştim că multe time-out-uri medicale se cer aiurea, dar în acest caz era greu de crezut că Gabi ar fi făcut o asemenea regie, doar pentru a-şi întrerupe adversara. Dar cum Danielle a fost antipatică pe toată durata partidei, probabil că a dorit să păstreze tendinţa. E adevărat că la festivitatea de premiere a mai dres busuiocul.

Gabi a revenit pe teren, dar cu forţele fizice diminuate şi-a pierdut serviciul în jocul 6. A avut o uşoară revenire pe final, insuficientă însă pentru a repeta revenirea de ieri [rezumatul finalei, la sfârşitul articolului].

Gabi rămâne după acest turneu cu acumulările pe care le enumeram ieri, dar şi cu promisiunile pentru viitor pe care le-a făcut carierei sale şi care nu mai trebuiesc detaliate.

Campioane în proba de dublu au devenit Erin Routliffe (Noua Zeelandă, 132) / Kimberley Zimmermann (Belgia, 140) [4] – cele care trecuseră de Olga Danilovic / Gabriela Ruse în sferturi – şi care astăzi le-au învins pe Natela Dzalamidze (175) / Kamilla Rakhimova (130) (ambele Rusia): 7-6(5), 4-6, [10-4].

Erin Routliffe (clasament maxim: 95 WTA / august 2018, 26 de ani) şi Kimberley Zimmermann (clasament maxim: 138 WTA / 12 iulie 2021, 25 de ani) au devenit aici pentru prima dată campioane, împreună sau separat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.