Credit Foto: Max Gao Photography

WTA a republicat calendarul provizoriu, unde în afara turneului WTA International Praga, 10-16 august (despre care ştiam deja), a adăugat încă unul în aceeaşi săptămână, International Lexington. Al doilea cel mai mare oraş din statul Kentucky – după Louisville – va găzdui pentru prima oară un eveniment WTA, după ce încercarea din 2016 a eşuat: turneul trecut atunci în calendar fiind ulterior anulat.
De asemenea, este confirmată încă o dată dispariţia în 2020 a turneului International Washington.

Noul calendar în format PDF – vezi şi foto deasupra – conţine încă turneele din China, în pofida deciziei de ieri a Administraţiei Generale a Sporturilor din această ţară referitoare la evenimentele sportive din 2020.
Explicaţia pentru aceasta o dă Steve Simon, preşedintele WTA, care a spus referitor la acest subiect că interpretează comunicatul de mai sus ca pe o recomandare şi nu ca pe o decizie şi că organizaţia sa continuă dialogul cu Federaţia de Tenis din China.
În cazul în care circuitul asiatic se va anula, Simon spune că are variante de rezervă pentru acel segment de calendar, dar admite că organizarea Turneului Final WTA în altă locaţie, nu are şanse de reuşită [sursă: Cristopher Clarey, New York Times].

Site-ul Tennis.com a elaborat un calendar în care a centralizat turneele de Grand Slam, ATP şi WTA, confirmate până acum:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.