Mihaela Buzărnescu obţinea ultima victorie pe un tablou principal din circuit în sferturile de finală ale turneului WTA International Hiroshima (9-15 septembrie 2019). De atunci pierduse la 8 evenimente în primul tur şi câştigase doar trei partide în calificări, anul acesta.

Miki şi Coco, la simplu; Miki şi Anna-Lena, în timpul partidei de dublu
Credit foto:@abiertozapopan

Ieri a curmat şirul acestor înfrângeri, după o partidă dramatică, în primul tur (R32) al WTA 250 “Abierto Zapopan”, care se dispută la Guadalajara:

Mihaela Buzărnescu (136 WTA) – Coco Vandeweghe (SUA, 228) 7-6(4), 6-7(5), 6-2

Partida a durat 2h59′.
În primul set, Mihaela a condus cu 4-0, a avut o minge de 5-0 la primire, dar Coco şi-a revenit, a câştigat cinci jocuri la rând şi românca a fost confruntată, pe propriul serviciu, cu două mingi de set consecutive ale adversarei, la 4-5, 15-40. Mihaela le-a apărat cu succes şi a dominat tie-break-ul.
Emoţiile nu s-au terminat aici, pentru că în setul doi, Vandeweghe a pornit mai bine şi a condus cu 4-1, două break-uri înainte. A venit rândul Mihaelei, să egaleze, dar ultimele două puncte din tie-break au fost ale adversarei.
În sfârşit, în decisiv, românca a tranşat fără emoţii situaţia în favoarea ei, cu două break-uri în primele două jocuri în care a fost la retur: 4-0, iar acum şi-a protejat cum se cuvine avantajul.

Să precizăm că Vandeweghe nu mai jucase în circuit din martie anul trecut, din cauza unui accident stupid, în  bucătărie – un vas scos din cuptorul cu microunde i-a explodat în mână – în urma căruia a trebuit să fie operată la un deget, după ce două ligamente şi un nerv îi fuseseră secţionate.

Mihaela acumulează 30 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 3.675 USD şi o va întâlni în optimile de finală pe învingătoarea din partida Irina Bara (132) – Marie Bouzkova (Cehia, 50) [2], care se joacă acum.

În primul tur (R16) al probei de dublu:

Mihaela Buzărnescu (146 WTA la dublu) / Anna-Lena Friedsam (Germania, 41) [4] – Anna Blinkova (Rusia, 49) / Kristina Kucova (Slovacia, -) 6-4, 6-2 în 1h13′.

Câte 60 puncte WTA şi un premiu financiar comun în valoare de 2.300 USD pentru componentele echipei Buzărnescu / Friedsam, iar adversarele lor din sferturile de finală vor fi desemnate astăzi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.