Astăzi se joacă optimile de finală ale WTA 500 “Abu Dhabi WTA Women’s Tennis Open”.

Dacă după primul tur (R64) rămăseseră în turneu 11 capi de serie, în al doilea (R32) l-au mai părăsit doi: Karolina Pliskova [3], despre a cărei eliminare mai mult decât surprinzătoare, am vorbit ieri şi Amanda Anisimova [14], a cărei retragere din turneu, am menţionat-o de asemenea.

O paranteză, legată de acest ultim subiect, adică retragerea pe motive de boală: ne-am întrebat cu toţii de ce Amanda nu a publicat un comunicat legat de testul pozitiv.
După ce şi Karolina Muchova s-a retras din turneu, precizând că a venit aici cu o răceală puternică şi nu s-a refăcut, dar a ţinut să adauge că a făcut 4 teste şi toate au fost negative, am înţeles mai multe.


În protocolul sanitar al WTA este specificat clar, că în cazul existenţei unor simptome, jucătoarele nu trebuie să călătorească şi trebuie să se retragă din turneele respective.
Iniţial, în PDF-ul oficial, în dreptul ei era menţionat “Schimbare în program”, ulterior s-a operat modificarea: “boală”.
De altfel, pe lista retragerilor din acest motiv, a fost adăugată şi Fiona Ferro [vezi PDF cu tabloul de simplu, la sfârşitul articolului].
Miza participării la Australian Open duce, probabil, la această secretomanie.

Primele două optimi de finală programate astăzi (duminică) s-au încheiat.

Aryna Sabalenka (10) [4] a obţinut a 12-a victorie consecutivă în circuit – 6-2, 6-4 cu Ons Jabeur (31) [16] – cele 3 de aici fiind precedate de alte 9, care i-au adus titlurile de la WTA Premier Ostrava şi International Linz.

Ultima partidă pe care o pierdea Aryna, era cea din turul 3 (R32) al Roland Garros – tocmai în faţa lui Ons – iar prima din această serie era obţinută după revenirea spectaculoasă, din partida cu Coco Gauff, urmată de una şi mai şi, în faţa Sarei Sorribes Tormo.

Următoarea ei adversară va fi decisă în partida Daria Kasatkina (72) – Elena Rybakina (19) [6], care se joacă acum.

A doua jucătoare care s-a calificat este Marta Kostyuk (99): 6-1, 6-1 cu Tamara Zidansek (87).

În turul 2, Marta câştigase dramatic: 6-3, 6-7(4), 6-3 cu cu Su-Wei Hsieh (67). Jucătoarea din Ucraina nu reuşise să închidă partida de la 6-3, 5-1, iar în decisiv a fost nevoită să revină de la 1-3, cu 5 jocuri câştigate la rând.

Ordinea de joc – 10.01 – WTA Abu Dhabi 2021

Tabloul de Simplu – WTA Abu Dhabi 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.