Y. Wang, Vekic, Kenin şi Andreescu, în timpul semifinalelor de ieri
Credit Foto: Credit Foto: abiertomexicanodetenis.com

Deşi Bianca Andreescu a condus în toate cele 3 seturi ale semifinalei de pe jumătatea inferioară a tabloului la WTA International “Abierto Mexicano TELCEL presentado por HSBC”pe care a disputat-o ieri cu Sofia Kenin, ea a fost depăşită pe final de jucătoarea din SUA, care i-a întrerupt astfel seria de 10 victorii consecutive:

Sofia Kenin (SUA, 35 WTA) [5] – Bianca Andreescu (Canada, 71) 6-4, 3-6, 7-5

Partida a durat 2h15′.
În primul set, Bianca a condus cu 3-0, dar Kenin a reuşit apoi să facă două break-uri.
Pe al doilea, canadianca şi l-a adjudecat rămânând în avantaj după seria de break-uri dintre jocurile 6 şi 8.
Şi în decisiv, Andreescu a reuşit primul break în jocul 7, dar Kenin a făcut re-break imediat şi a mai câştigat o dată la primire în ultimul game al partidei, fructificând a doua minge de meci.

Sofia Kenin (20 de ani) s-a calificat astfel în cea de-a doua finală a carierei, după ce o câştiga pe prima tot anul acesta la 250 Series Hobart.
Datorită celor 180 de puncte brute obţinute deocamdată, ea este sigură acum de un nou maxim al clasamentului: locul 33, cel vechi fiind locul actual, pe care l-a atins pentru prima dată la începutul săptămânii.

Adversară în ultimul act îi va fi Yafan Wang (24 de ani), care va disputa prima finală în circuit, după ce a revenit în semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului:

Yafan Wang (China, 65) – Donna Vekic (Croaţia, 28) [3] 2-6, 6-3, 6-1 în 1h50′. În setul 2 Wang a creat diferenţa câştigând singurul joc cu serviciul în game-ul 8, restul fiind break-uri, în dreptul ambelor jucătoare.

Şi Yafan Wang este sigură de un nou maxim al clasamentului, locul 54, cel vechi era 60 WTA / 28 ianuarie 2019.

Ora la care va începe finala

Yafan Wang (China, 65) – Sofia Kenin (SUA, 35 WTA) [5] 

Palmares direct: 0-0

nu a fost încă anunţată.

Finala de dublu va fi:

Desirae Krawczyk (SUA, 50 WTA la dublu) / Giuliana Olmos (Mexic, 78) – Victoria Azarenka (Belarus, 266) / Saisai Zheng (China, 132)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.