Imagini din timpul partidei de astăzi
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Simona Halep a câştigat astăzi prima partidă pe care a disputat-o în noul sezon, după un joc în mare parte reuşit,  în care erorile pot fi puse şi pe seama lipsei de meciuri şi ţinând cont că adversara ei l-a jucat pe al 4-lea.

Partida contând pentru optimile de finală (R16) ale turneului WTA Premier “Adelaide International” s-a încheiat cu rezultatul:

Simona Halep (4 WTA) [2] – Ajla Tomljanovic (Australia, 52) [WC] 6-4, 7-5

Partida a durat 1h36′.
Primele oportunităţi de break ale partidei au fost cele ale Simonei din jocul 4, ea convertind-o pe a doua – cu o lovitură minunată [videoclip, la sfârşitul ştirii] – şi creând astfel premisele unei desprinderi până la 5-2. Tomljanovic a reuşit să se apropie la 5-4, după ce în jocul 9 a convertit la rându-i a doua minge de break pe care şi-a procurat-o.
Dar în jocul 10 Simona – la primire – a salvat mai întâi o minge de 5-5 a adversarei, ca în continuare să lege încă două puncte pentru încă un break şi primul set.
Jocurile 2 şi 3 din setul 2 au fost câştigate cu returul, mai întâi, Simona, apoi s-a câştigat cu serviciul – Halep a rezistat bine în jocul 5, când a salvat 4 mingi de break – până în jocul 12. Acolo, condusă cu 0-30 – Tomljanovic câştigase al 9-lea punct la rând în jocurile de serviciu –  Simona s-a regăsit şi a câştigat ultimele 4 puncte ale partidei.

Simona acumulează deocamdată 100 de puncte (99 nete) WTA – datorită cărora va reveni după doar o săptămână pe locul 3 WTA, urmând să o depăşească luni pe Naomi Osaka – şi o va întâlni în sferturile de finală pe învingătoarea din partida Aryna Sabalenka (Belarus, 12) [6] – Bernarda Pera (70), care se va disputa mâine [vom reveni asupra situaţiei la zi a tabloului].

Galerie videoclipuri (3)
Punctul menţionat mai sus, mingile de set şi de meci

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.