Mai întâi o veste din circuit, fără legătură cu turneul de la Adelaide: Donna Vekic (29 WTA) care de-abia dusese la capăt partida din optimile de finală ale Australian Open, din cauza unei accidentări la genunchiul drept, a fost nevoită să se opereze.
Intervenţia – una minoră, după cum precizează Donna – a fost efectuată de medicul elveţian specializat în operaţii la genunchi, Roland Biedert, cel care i-a tratat pe Roger Federer, Stan Wawrinka şi mai nou pe Juan Martín del Potro.

*

Astăzi, două partide din sferturile de finală ale turneului WTA 500 (fosta categorie Premier) “Adelaide International” au fost dramatice, una s-a încheiat cu un scor categoric şi într-a patra s-a înregistrat un abandon.

Astfel, semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului (se va juca vineri şi va începe cel mai devreme la ora 6.30 AM) va fi:

Iga Swiatek (18 WTA) [5]Jil Teichmann (61)

Palmares direct: 0-0

Iga Swiatek (20 de ani, clasament maxim: 17 WTA / octombrie 2020) s-a calificat în prima semifinală, după cea pe care o juca la Roland Garros 2020, turneu pe care avea să-l câştige, după ce astăzi, adversara ei, Danielle Collins (37), a abandonat la scorul 6-2, 3-0 din cauza unei accidentări la spate, care a împiedicat-o şi să-şi ţină geanta pe umăr, în drumul spre vestiar:

Jil Teichmann (23 de ani, 52 WTA / august 2020) a trecut de Anastasia Sevastova (56): 6-4, 6-7(8), 7-5, după ce în tie-break-ul setului doi a ratat 5 mingi de meci – de la 6-3, la 7-6 şi 8-7 – pentru ca Sevastova să convertească ulterior prima oportunitate de a câştiga setul.
În setul decisiv a venit rândul jucătoarei din Elveţia să iasă din mare dificultate, după ce a salvat la 4-5 şi serviciul două mingi de meci, pentru ca în ultimul joc să câştige cu returul la 15, convertind a şaptea minge de meci [videoclipuri, cu rezumatele celor trei partide disputate până la capăt, la sfârşitul ştirii].

Aceasta este cea mai importantă semifinală a carierei pentru Jil Teichmann, care jucase până acum de trei ori în această fază la turnee WTA 250 (International) – Lexington 2020, Palermo şi Praga 2019 – prima dată, a urmat o finală pierdută, în următoarele două dăţi, titluri.

Semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului (se va juca vineri şi va începe la cel mai devreme la ora 10.00 AM) – va fi:

Cori Gauff (52) [Q]Belinda Bencic (12) [2]

Palmares direct: 0-0

Şi Cori Gauff a revenit spectaculos în seturile al doilea şi al treilea ale partidei câştigate cu Shelby Rogers (53): 2-6, 6-4, 6-4, de fiecare dată de la 2-4.
Impresionant a fost mentalul jucătoarei care va împlini 17 ani pe 13 martie, şi acesta asigurându-i de fiecare dată cele 4 jocuri câştigate la rând, fără a neglija deplasarea remarcabilă în teren, în acest sens, un punct formidabil merită evidenţiat:

Pentru Cori Gauff aceasta va fi a 3-a şi cea mai importantă semifinală a carierei, pe prima o câştiga la WTA 250 (International) Linz 2019 – ca apoi să devină campioană – pe a doua o pierdea la WTA 250 (International) Lexington 2020.
Ea şi-a asigurat şi un nou maxim al clasamentului, începând cu săptămâna viitoare, urmând să se claseze între primele 40 de jucătoare ale lumii.

Belinda Bencic (23 de ani, clasament maxim: 4 WTA / februarie 2020) a învins-o categoric pe Storm Sanders (292) [Q] – 6-2, 6-4 – şi revine într-o semifinală, după cea în care se califica la Turneul Final WTA 2019.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.