Jaqueline Cristian va juca astăzi (joi), la WTA 250 “Astana Open”, care se dispută la Nur-Sultan, capitala Kazahstanului, pentru a treia oară în sferturile de finală ale unui turneu din circuitul principal, după WTA 500 St. Petersburg, în luna martie şi WTA 250 Palermo, în luna iulie.

După victoria de ieri, Jaqueline a spus:

Simona este cea care ne-a arătat că este posibil. Şi asta ne dă încredere. Este o mare jucătoare şi am încercat să învăţ de la ea. Este o motivaţie că o jucătoare din România a avut asemenea realizări, pentru că nu ne este uşor.
Important este să rămân sănătoasă. Ştiu că dacă muncesc cât trebuie o să reuşesc. Îmi doresc să devin mai bună în fiecare zi.

Partida

Jaqueline şi Aleksandra, la Nur-Sultan
Credit Foto: Andrey Udartsev& George Kopylov

Jaqueline Cristian (126 WTA) – Aleksandra Krunic (Serbia, 166) [Q]

Palmares direct: 0-1

Krunic câştiga luna trecută, în sferturile ITF W60 San Bartolome de Tirajana (Gran Canaria), pe zgură: 7-6(6), 6-3

a fost programată a doua de pe terenul central, unde sesiunea a început la ora 9.00, aşadar ora estimată de start va fi 10.30.

Aleksandra Krunic (clasament maxim: 39 WTA / iunie 2018, 28 de ani) a câştigat aici – pe tabloul principal – la Katie Boulter (Marea Britanie, 157) [Q] 3-6, 6-3, 7-5 după 2h17′ în primul tur (R32) şi la Kaja Juvan (Slovenia, 94) 6-4, 6-3 după 1h9′ în optimile de finală.

Înainte de a veni aici, Krunic câştigase 4 meciuri pe tablourile principale WTA: trei pentru semifinale la 250 Cluj-Napoca [în ştirea respectivă, vorbeam mai mult despre cariera ei] – după o victorie în optimi la Ana Bogdan – şi unul la 250 Portorož.
S-a mai calificat pe tabloul principal al Roland Garros – după o victorie în runda a doua la Gabriela Ruse – şi în finala ITF W60 Stare Splavy
, după ce trecea de Alexandra Ignatik Cadanţu în semifinale.
Până aici a învins o singură jucătoare din top 100 WTA, pe Anna Karolina Schmiedlova (99) în sferturile WTA 250 Cluj-Napoca.
În sferturile turneului ITF menţionat mai sus era eliminată de Victoria Jimenez Kasintseva (575), jucătoare din Andorra, în vârstă de 16 ani, fiind campioana junioarelor la Australian Open 2021.

Această partidă se va disputa pe al treilea sfert al tabloului.

Celălalt sfert de finală de pe această jumătate a tabloului este:

Varvara Gracheva (Rusia, 88) [7] Alison van Uytvanck (Belgia, 89) [2]

Jucătoarele calificate în sferturile de finală ale WTA 250 “Astana Open”
Credit Foto: @ktf.kz

Pe jumătatea superioară a tabloului, sferturile de finală sunt:

Yulia Putintseva (Kazahstan, 47) [1]Anastasia Gasanova (Rusia, 160) 

Anastasia Potapova (Rusia, 80) – Rebeca Peterson (Suedia, 86) [6]

Tablourile nu sunt încă actualizate

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.