Jaqueline Cristian a câştigat partida din primul tur (R32) al WTA 250 “Astana Open”, care se dispută la Nur-Sultan şi a obţinut astfel a 6-a victorie pe un tablou din circuitul WTA în acest sezon, după cele 4 pentru sferturile de finală de la WTA 500 St. Petersburg şi WTA 250 Palermo şi cea din primul tur al WTA 250 Cluj-Napoca. Până la începutul acestui an câştigase doar trei partide pe tablouri principale din circuitul WTA.

În partida de astăzi a început lent, fără să se poată baza pe serviciu – 8 duble greşeli în primul set, niciuna în setul doi, 3 în decisiv – a ezitat la punctele importante sau şi-a asumat riscuri în momente inoportune.
Dar după ce a egalat la 4 în setul al doilea, a căpătat încredere şi-a curăţat jocul de erori, a tratat punctele pragmatic şi astfel şi-a dominat adversara care, e adevărat a avut şi probleme fizice spre sfârşitul meciului.

Jaqueline Cristian (126) – Natalia Vikhlyantseva (170) [Q]  4-6, 7-5, 6-2

Partida a durat 2h32′.
Jaqueline a egalat în primul set de la 1-3, dar şi-a mai pierdut serviciul o dată în jocul 7. În următorul a salvat prima minge de set, la serviciu, dar nu şi pe următoarea din ultimul game.
A început mai bine setul al doilea, 2-0, dar şi-a pierdut următoarele două jocuri de serviciu. De la 2-4 a avut o revenire puternică, cu trei jocuri câştigate la rând şi a închis setul la primire, la ultimul punct adversara a comis o dublă greşeală.
În setul decisiv, au fost şanse de break în primele 4 jocuri, Jaqueline fiind cea care a convertit prima, pentru 3-1. La 2-1, jucătoarea din Rusia primise îngrijiri medicale la picior şi a părut stingherită în mişcări preţ de câteva jocuri, pentru ca apoi să-şi revină fizic. Astfel, la 4-2 şi serviciul, jucătoarea noastră a câştigat cinci puncte la rând de la 0-40 şi a închis partida cu încă un joc câştigat la retur.
Jaqueline a câştigat 105 din punctele disputate – 62 la serviciu, 43 la primire – iar Vikhlyantseva, 96 (50/46).

Jaqueline acumulează deocamdată 30 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 3.675 USD şi o va întâlni în optimile de finală pe învingătoarea din partida Clara Burel (79) [8] – Mandy Minella (214) [SR-clasament protejat], care se dispută acum. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.