Mai întâi un rezultat de săptămâna aceasta.
În primul tur (R16) al probei de dublu la turneul WTA 250 “Bad Homburg Open presented by Engel & Völkers”, care se dispută pe iarbă la Bad Homburg, s-au întâlnit singurele două echipe cu jucătoare din România în componenţă prezente pe tablou:

Nadiia Kichenok (Ucraina, 46 WTA la dublu) / Raluca Olaru (40) [2] – Oksana Kalashnikova (Georgia, 74) / Andreea Mitu (104) 6-1, 6-4

Raluca şi Nadiia acumulează deocamdată câte 60 de puncte WTA, un premiu financiar comun în valoare de 1.854 €, iar adversarele din sferturile de finală le vor fi decise astăzi [tabloul, la sfârşitul ştirii], dar la Bad Homburg partidele sunt întrerupte deocamdată, din cauza ploii.

*

Săptămâna trecută, echipa Monica Niculescu / Gabriela Ruse a câştigat titlul la ITF W100+H (premii în valoare de 100.000 USD + ospitalitate) “Nottingham Trophy”, după o victorie preţioasă la favoritele principale, în semifinale. 

Tabloul de Dublu – ITF W100+H Nottingham 2021

Acesta este al 10-lea titlu al carierei, primul pe iarbă şi cel mai important pentru Gabi, care datorită celor 150 de puncte acumulate a înregistrat un progres de 47 de locuri în ierarhia de dublu publicată ieri, până pe 154 WTA.
Cel mai bun clasament al ei este 109 WTA / 12 august 2019, la scurt timp după ce juca singura finală a carierei în circuitul principal, alături de Jaqueline Cristian la WTA 250 International Bucureşti.
Monica a pierdut un loc în ierarhia de săptămâna aceasta şi se clasează acum pe 52 WTA.

*

Un rezultat bun a obţinut şi Oana Simion, care a câştigat al doilea titlu consecutiv, după cel de acum o lună de la ITF W25 Platja D’Aro.

Acum alături de o altă parteneră, Cristiana Ferrando (Italia, 579), Oana a câştigat turneul ITF W25 “Swedish Ladies Open”, care s-a disputat pe zgură, la Jönköping, în Suedia.
Acesta este al treilea titlu al sezonului şi al 28-lea al carierei pentru jucătoarea noastră.
Clasată acum pe locul 380 WTA în ierarhia de dublu, ea va progresa, cu certitudine, lunea viitoare, atunci când îi vor fi contabilizate cele 65 de puncte cuvenite victoriei de turneu [tabela de punctaj ITF modificată pentru restul sezonului] până pe cel mai bun loc al carierei (maximul vechi: 350 WTA / septembrie 2017).

Tabloul de dublu – ITF W25 Jönköping 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.