Dacă de pe jumătatea superioară a tabloului WTA Premier Mandatory “China Open“, care se dispută la Beijing, s-au calificat în sferturile de finală primii 4 capi de serie, pe cea inferioară au avansat în această fază primii doi – Naomi Osaka [4] şi Bianca Andreescu [5], ambele pe al 3-lea sfert al tabloului – iar pe al 4-lea, deţinătoarea titlului, Caroline Wozniacki [16], de pe optimea a doua şi necotata Daria Kasatkina de pe prima.

Sferturile de finală de pe jumătatea inferioară a tabloului
Credit foto: Jimmie48 Tennis Photography
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

 Sferturile de finală de pe jumătatea inferioară vor fi:

Naomi Osaka (Japonia, 4 WTA) [4] – Bianca Andreescu (Canada, 6) [5]

Palmares direct: 0-0

Naomi Osaka va juca în al doilea sfert de finală la turneele Premier Mandatory din 2019, după cel de la Madrid.

Bianca Andreescu îşi continuă seria de invincibilitate ajungând la cota 16 partide consecutive* câştigate în circuit – 7 pentru titlul de la US Open, 6 pentru titlul de la Premier 5 Toronto şi 3 aici.
Celor 16 victorii li se adaugă încă una (conform WTA Insider), cea din primul tur al Roland Garros – la Marie Bouzkova –  pentru că ea a pierdut partida din turul 2 (R64) cu Sofia Kenin prin neprezentare. Cum neprezentarea nu se trece în palmares, i se adugă şi victoria din primul tur. Ultima partidă pierdută pe teren devine cea din semifinalele International Acapulco, la aceeaşi Sofia Kenin.

Bianca va juca în al doilea sfert de finală la turneele Premier Mandatory din 2019, după Indian Wells, turneu pe care avea să-l câştige. La Miami a abandonat în optimi şi la Madrid nu a participat.

În optimi:

Naomi Osaka – Alison Riske (SUA, 24) 6-4, 6-0 în 1h13′, jucătoarea din Japonia revenind de la 2-4 cu 10 jocuri câştigate la rând.

Bianca Andreescu – Jennifer Brady (SUA, 66) [Q] 6-1, 6-3 în 1h17′, după ce jucătoarea din Canada a dominat primul set, iar în al doilea s-a desprins de la 3-3. Ea şi-a câştigat toate jocurile de serviciu – în setul doi a salvat 4 mingi de break – cărora le-a adăugat 3 jocuri câştigate cu returul în primul set şi unul în al doilea (în jocul 8).

*

Daria Kasatkina (Rusia, 45) – Caroline Wozniacki (19) [16]

Palmares direct: 3-1

Daria Kasatkina revine în sferturile de finală ale unui turneu Premier Mandatory, după Madrid 2018.

Caroline Wozniacki revine în sferturile de finală ale unui turneu Premier Mandatory, după cele pe care le juca aici anul trecut, înainte de a câştiga turneul

În optimi:

Daria Kasatkina – Ekaterina Alexandrova (Rusia, 38) 6-4, 6-3 în 1h35′

Caroline Wozniacki – Katerina Siniakova (Cehia, 47) 7-5, 6-4 în 1h37′

Sferturile de finală se vor disputa mâine, partida Naomi OsakaBianca Andreescu fiind programată ultima a sesiunii, urmând să înceapă cel mai devreme la ora 16.00.

Ordinea de joc – 04.10 – WTA Beijing China Open 2019

Galerie videoclipuri (4)
Rezumatele celor 4 partide

 
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.