După despărţirea de Andrew Richardson, Emma Răducanu nu şi-a ales încă un antrenor, dar la WTA 1000  “BNP Paribas Open” va fi asistată tot de un compatriot, Jeremy Bates.

Acesta este un fost jucător, în vârstă de 59 de ani, cu un clasament maxim: 54 ATP la simplu / 1995 şi 25 ATP la dublu / 1991, finalist în proba de dublu la Australian Open 1988 (/ Peter Lundgren) şi campion în proba de dublu mixt la Wimbledon 1987 şi Australian Open 1991 (/Jo Durie). La simplu a ajuns în optimile de finală ale Wimbledon, în 1992 şi 1994.

Răducanu şi Bates [foto 2,
în timpul unui antrenament la Indian Wells – sursă Tennis Panorama]

El lucrează pentru moment cu Katie Boulter, jucătoarea britanică clasată pe locul 155 WTA, dar are şi un contract cu Federaţia Britanică (LTA).
Cum Bates a însoţit-o pe Boulter la Indian Wells – a fost eliminată în prima rundă a calificărilor – acesta se va ocupa în continuare de Emma aici, urmând ca jucătoarea să-şi găsească ulterior un antrenor experimentat cu care să pregătească sezonul 2022.
Antrenorul a confirmat colaborarea temporară.

Clasată pe locul 22 WTA şi cotată cap de serie 17 la WTA 1000 Indian Wells, Emma va avea BYE în primul tur (R96), iar în al doilea (R64) o va întâlni pe învingătoarea din partida María Camila Osorio Serrano (Columbia, 71) – Aliaksandra Sasnovich (Belarus, 100). 

Dacă şi Emma şi Simona vor câştiga prima partidă pe care o vor juca aici, se vor întâlni în turul 3 (R32).
Duminică, Emma s-a antrenat cu Simona şi cu Gabi, care la noapte va încerca la rândul ei să ajungă pe tabloul principal.
După Indian Wells, Răducanu va participa la WTA 250 “Transylvania Open”, care se va disputa pe hard indoor, la Cluj-Napoca, în perioada 25-31 octombrie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.