A doua semifinală decisă astăzi la WTA 1000 “BNP Paribas Open” a fost cea de pe jumătatea superioară a tabloului şi i-a prilejuit Paulei Badosa obţinerea celui mai important rezultat al carierei, după o partidă în care a avut mai mult de muncit decât o arată scorul:

Paula Badosa (27 WTA) [21] – Ons Jabeur (14) [12] 6-3, 6-3

Partida a durat 1h21′.
Badosa a câştigat la retur în primul joc al meciului şi a fost egalată pentru 2-2. De la 2-3 a câştigat toate game-urile până la sfârşitul setului, dar doar după ce la 4-3 a salvat două mingi de re-break.
Un început calm de set doi, până când jucătoarea din Spania a câştigat din nou la primire şi a confirmat apoi break-ul, pentru 5-2. De acolo s-a jucat un tenis superb, rezistenţa oferită de Jabeur fiind demnă de toată admiraţia: a salvat mai întâi 3 mingi de meci la serviciu, iar la 3-5 încă două – a 5-a a fost o dublă greşeală a Paulei – după ce a ratat 3 oportunităţi de re-break.
Paula a convertit aşadar 4 din cele 15 şanse de break şi a câştigat 74 din punctele disputate (a comis şi 7 duble greşeli), iar Ons a convertit 1 / 10 ocazii de a câştiga la retur şi a câştigat 61 de puncte [videoclip cu rezumatul partidei, la sfârşitul ştirii]. Palmaresul direct îi este acum favorabil Paulei: 2-1.

Paula Badosa (clasament maxim: 26 WTA / 23 august 2021, 23 de ani) începea sezonul pe locul 70 WTA, fără nicio finală WTA sau vreo semifinală WTA 500 / WTA 1000 în palmares.
L-a început cu stângul, pentru că în Australia a fost testată pozitiv la coronavirus şi nu a jucat la primul turneu de Grand Slam.
Dar apoi s-a calificat în prima semifinală WTA 500, la Charleston – după o victorie în faţa liderului ierarhiei WTA -, în prima semifinală WTA 1000, la Madrid, în prima finală a carierei, pe care a câştigat-o la WTA 250 Belgrad, urmate de primul sfert de finală la un turneu major, la Roland Garros.

Şi în rest, constanţa ei a fost remarcabilă: semifinale la WTA 250 Lyon, optimi la Wimbledon, sferturi la Jocurile Olimpice şi WTA 1000 Cincinnati.
Aşa că, după ce a bifat şi borna de la Indian Wells este sigură că va intra în top 20 WTA, pe un estimat loc 17, iar o victorie în finală ar ridica-o pe locul 11.
În ce priveşte clasamentul sezonului, Porsche Race Singles, a avansat pe locul 10 şi încă o victorie aici ar propulsa-o pe 8 – înaintea lui Ons – calificabil pentru Turneul Final WTA, “Akron WTA Finals”, Guadalajara 10-17 noiembrie (toate locurile sunt proiecţii, neoficiale).

Finala

Paula Badosa (27 WTA) [21]Victoria Azarenka (32) [27]

Palmares direct: 0-0

se va disputa duminică.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.