Simona Halep şi Gabriela Ruse au obţinut o victorie importantă în primul tur (R32) al probei de dublu la WTA 1000 “BNP Paribas Open”.

La prima partidă pe care au jucat-o împreună, au eliminat o echipă redutabilă, care începând cu luna aprilie a câştigat două titluri – dintre care unul WTA 500 – şi a jucat în alte două finale, dintre care una WTA 1000 (pe larg, aici). 

Simo şi Gabi, în timpul partidei
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography

Simona Halep (414 WTA la dublu) / Gabriela Ruse (115) [WC] – Darija Jurak (Croaţia, 15) / Andreja Klepac (Slovenia, 28) [7] 7-5, 7-6(7)

Partida a durat 1h49′.
Simona şi Gabi au condus în primul set cu 3-0 – două break-uri înainte – au fost egalate şi la 4-5 au salvat o minge de set, la serviciu. Apoi au mai câştigat încă o dată la retur şi au închis manşa la a treia oportunitate.
În al doilea, de la 0-2 au câştigat următoarele patru jocuri şi la 5-4, aflate la serviciu, au ratat prima şansă de a câştiga partida. La 5-6 a venit rândul lor să anuleze două oportunităţi ale adversarelor de a egala situaţia la seturi.
În  tie-break, situaţia s-a repetat accelerat: echipa româncelor a mai ratat o minge de meci la 6-5, a salvat una de set la 6-7 – ambele la retur – şi de acolo nu a mai pierdut niciun punct până la sfârşitul meciului.

Simona şi Gabi acumulează câte 120 de puncte WTA, un premiu financiar comun în valoare de 31.500 USD şi vor întâlni în optimile de finală (R16) echipa din Cehia, Marie Bouzkova (39) / Lucie Hradecka (31). Pe redutabila Lucie Hradecka – două titluri de Grand Slam (/ Andrea Hlavackova) – o menţionam aseară în alt context. Partida nu se dispută vineri, vom reveni cu avancronica.

În altă partidă din primul tur:

Leylah Fernandez (Canada, 88) / Cori Gauff (SUA, 23) – Irina Begu (66) / Renata Voracova (Cehia, 76) 6-1, 6-1 în 52′, după ce echipa româno-cehă a egalat în fiecare set la 1, în al doilea după un re-break, pentru a pierde apoi următoarele 5 jocuri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.