Singurul eveniment WTA care se va disputa săptămâna viitoare este cel de categoria International “NYJTL Bronx”.

Turneul este la prima ediţie şi înlocuieşte în calendar evenimentul de categoria Premier, care se disputa la New Haven, mutat de noul sponsor în săptămâna 9-15 septembrie la Zhengzhou China, aşa cum am anunţat la momentul potrivit.

În săptămâna premergătoare US Open, rămăsă liberă, a fost introdus turneul de la Bronx şi din nomenclatorul circuitului a fost scos cel de categoria  International de la Quebec City, care se disputa în a doua săptămână din septembrie.

Turneul este găzduit de suburbia oraşului New York, la baza New York Junior Tennis & Learning, unde s-au disputat în trecut un eveniment WTA 125k şi turnee ITF. Anul acesta complexul a fost modernizat, investiţia ridicându-se la suma de 26,5 milioane USD.

Singura jucătoare româncă prezentă în proba de simplu – tablou principal sau calificări – este Mihaela Buzărnescu (136). Ea a fost repartizată pe primul sfert al tabloului compus din 30 de jucătoare – primii doi capi de serie au BYE în primul tur – şi va întâlni în primul meci cu o jucătoare venită din calificări, care îşi vor disputa diseară a doua rundă, din cele 3 programate.
În 2018, Mihaela nu a mai punctat la sfârşitul sezonului decât de două ori: 10 puncte la Premier Mandatory Beijing şi unul la Premier Moscova, aşa că şi acest turneu este un bun prilej de a-şi îmbunătăţi clasamentul.

Capii de serie au fost repartizaţi astfel pe tablou.

Jumătatea superioară

Sfertul 1: Qiang Wang [1], Tomljanovic [8] (Buzărnescu)

Sfertul 2: Shuai Zhang [4], Putintseva [7]

Jumătatea inferioară

Sfertul 3: Saisai Zheng [6], Sasnovich [9]*

Sfertul 4: Siniakova [5], Strycova [3]

* Carla Suárez Navarro [2] s-a retras din turneu, din cauza unei accidentări la spate.

*

Ordinea de joc – 17.08 – WTA Bronx 2019

Tablourile turneelor WTA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.