Cristian / Ruse, Begu şi Siegemund
Credit foto: “BRD Bucharest Open”

Chiar dacă a condus în ambele seturi ale partidei din sferturile de finală ale WTA International “BRD Bucharest Open”, Irina Begu nu a reuşit să-şi păstreze avantajul în niciunul dintre ele:

Laura Siegemund (Germania, 77 WTA) [6]Irina Begu (112 WTA) 7-5, 6-2

Partida a durat 1h56′.
În primul set Irina a condus cu 5-2 – un break înainte – scor la care a ratat o minge de set cu returul, pentru ca în jocul următor să mai rateze două cu serviciul. Siegemund a reuşit astfel să completeze o serie de 5 jocuri câştigate.
Jucătoarea din Germania şi-a îmbunătăţit performanţa în setul 2, când cu 6 jocuri câştigate la rând a răsturnat începutul mai bun al Irinei: 2-0.
Irina a acuzat şi probleme medicale – o bătătură la un deget – spre sfârşitul primei manşe. 

Irina rămâne cu acumulările cuvenite calificării în sferturi şi cu şanse din ce în ce mai bune de a reveni luni în top 100 WTA, ceea ce poate i-ar da un surplus de încredere, capitol la care nu stă deloc bine, aşa cum am văzut şi astăzi.

Laura Siegemund o va întâlni în semifinale pe învingătoarea din partida Patricia Ţig (-) [Q]Kristýna Plíšková (Cehia, 92) [8], care se joacă deja.

*

În proba de dublu, echipa formată din Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse revine pentru al doilea an la rând în semifinalele turneului de la Bucureşti. Ele le vor întâlni în această fază pe Irina Begu (47 WTA la dublu) / Raluca Olaru (39) [1].

De pe jumătatea inferioară a tabloului echipa Viktoria Kuzmova (Slovacia, 72) / Kristýna Plíšková (Cehia, 121) s-a calificat deja în finală.

În sfertul de finală disputat astăzi:

Jaqueline Cristian (245) / Gabriela Ruse (189) – Lara Arruabarrena (Spania, 67) / Andreea Mitu (86) [3] 6-3, 1-6, [13-11] în 1h21′, după ce învingătoarele au condus tot timpul în super tie-break şi au convertit a 5 minge de meci.

Videoclip: Mingea de meci a partidei Siegemund – Begu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.