Patricia, campioană la Cancun

Patricia Ţig (24 de ani, clasament maxim: 83 WTA / 10 aprilie 2017) a revenit în circuitul ITF la începutul lunii aprilie, după ce a născut.

Ea s-a dus în Mexic, la Cancun unde a jucat – pe hard – 9 turnee în 10 săptămâni, toate în Circuitul ITF de Tranziţie, toate de categoria W15 (15.000 USD).

O decizie înţeleaptă, căci s-a familiarizat din nou cu rigorile competiţiei fără să piardă timp cu deplasările.

Rezultatele au fost bune, ea intrându-şi treptat în formă: începând din calificări – la primele două turnee – a continuat cu sferturi de finală, apoi cu două finale, pentru ca să închidă acest circuit cu 10 partide câştigate în săptămâni consecutive şi traduse în două victorii de turneu.

Revenită în Europa, a jucat – datorită clasamentului protejat: 157 WTA – în calificări la Wimbledon, pentru ca ieri, la turneul de acasă să completeze o serie de 3 victorii în calificări. Ca urmare, ea va juca astăzi pe un tabloul principal, prima dată după WTA International Guangzhou (septembrie 2017).

Celor 18 puncte obţinute până acum la Bucureşti – şi celor două, în calificările Wimbledon – li se vor adăuga cele obţinute de ea în Circuitul de Tranziţie, pentru că – să ne reamintim – din august se va reveni la vechiul sistem şi punctele de la turneele W15 – şi M15 vor fi activate retroactiv şi vor fi luate în considerare în ierarhiile WTA / ATP.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.