Semifinalistele probei de dublu, finalistele celei de simplu
Credit Foto: AGO Vision Production via BRD Bucharest Open

Astăzi se vor disputa finalele turneului WTA International “BRD Bucharest Open”. În ambele vom avea reprezentante: la simplu, Patricia Ţig va disputa a doua finală a carierei în circuit, în timp ce la dublu, Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse vor fi prezente pentru prima dată în ultimul act al unui turneu WTA – indiferent de probă – după ce ieri au trecut în semifinale de favoritele principale, Irina Begu (47 WTA la dublu) / Raluca Olaru (39) [1]: 3-6, 6-3, [10-7] în 1h1′.
Jaqueline şi Gabi au făcut – deocamdată – un pas în plus faţă de ediţia precedentă, când se opreau în semifinale.

La toate ediţiile de până acum – 6 la număr – cel puţin o jucătoare din România este prezentă în finala de dublu, în timp ce la simplu, este pentru a 4-a oară.
Finalele primelor 5 ediţii.

Ordinea de joc este următoarea:

  •  de la ora 14.30:

Jaqueline Cristian (245 WTA la dublu) / Gabriela Ruse (189) – Viktoria Kuzmova (Slovacia, 72) / Kristýna Plíšková (Cehia, 121)

Echipa ceho-slovacă joacă pentru prima dată împreună la acest turneu.

  •  nu mai devreme de ora 17.00:

Patricia Ţig (-) [Q]Elena Rybakina (Kazahstan, 106, clasată pe cel mai bun loc al carierei de la începutul săptămânii, 20 de ani)

Palmares direct: 0-0

Elena Rybakina s-a calificat ieri în prima finală a carierei din circuit, după ce a eliminat-o în semifinale pe Martina Di Giuseppe (Italia, 211) [Q]: 6-3, 6-2 în 1h1′.
Acest rezultat îi va permite Lenei să se claseze luni pentru prima dată în top 100 WTA, acum ea situându-se pe locul 77 în clasamentul live

Elena Rybakina ocupa înainte de International Bucureşti locul 68 în clasamentul sezonului 2019, cu un palmares victorii-înfrângeri: 36-13.
Cele mai bune rezultate au fost semifinala de la WTA International ‘s-Hertogenbosch, sfertul de finală de la International Istanbul (la ambele după calificări). Acestea au fost şi singurele 5 victorii pe tablourile principale din circuit în 2019.
În rest, s-a calificat pe tabloul principal la Roland Garros, a câştigat turneele ITF W60 Launceston, W25+H Kazan, W25 Moscova şi a jucat finala W25 Playford.

Ordinea de joc – 21.07 – WTA „BRD Bucharest Open” Bucureşti 2019

Tablourile turneelor WTA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.