Sorana Cîrstea a pierdut a treia partidă pe care a jucat-o la WTA International “Hungarian Ladies Open”, care se dispută la Budapesta.

În partida din sferturile de finală:

Anastasia Potapova (Rusia, 87 WTA) – Sorana Cîrstea (108)  6-4, 6-7(5), 7-5

Partida a durat 2h50′.
Potapova a făcut break în primul joc al partidei, Sorana a egalat în al 4-lea, dar imediat rusoaica a câştigat din nou cu returul, iar Cîrstea nu a mai reuşit să egaleze, chiar dacă şi-a creat două şanse, în jocul 8.
Românca a început mai bine setul 2, s-a distanţat la 4-1 – un break înainte – apoi, după un schimb de break-uri a servit pentru set la 5-3, a fost egalată, a mai servit o dată pentru set la 6-5, din nou fără succes, dar a câştigat tie-break-ul pe care l-a jucat foarte bine.
În decisiv, a fost rândul ei să revină de la 1-4, un break în urmă şi a dus setul în prelungiri, unde deşi a dat tot ce a putut, rusoaica a prevalat şi datorită unei condiţii fizice superioare.

Sorana rămâne cu acumulările cuvenite calificării în sferturi, care-i permit reîntoarcerea în top 100 WTA iar noi, cu sentimente de mirare când vedem nivelul unei jucătoare de 17 ani şi performanţele ei – are deja două finale WTA la activ –  şi de întristare, atunci când comparăm rezultatele noului val de jucătoare din străinătate cu cele ale româncelor – de aceeaşi vârstă şi mai mari – nu că ar avea ele neapărat vreo vină.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.