Gabriela Ruse şi-a încheiat parcursul la WTA 500 “Chicago Fall Tennis Classic”.
Un turneu în care a bifat primele două victorii ale carierei la fosta categorie Premier – cel mai înalt nivel de până acum, la care a câştigat pe tabloul principal – şi primele două pe hard, în circuitul WTA.

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography

Aseară a avut prilejul să-şi verifice potenţialul – pentru prima dată – în faţa unei jucătoare din top 10 WTA.
Şi a fost în anumite momente relativ aproape de Elina Svitolina – care nu a arătat o formă de zile mari – în orice caz la începuturile seturilor.
Gabi a câştigat destule puncte frumoase, inteligent construite, cu finalizări precise. Ulterior, n-a mai putut ţine pasul cu adversara ei, binecunoscută pentru rezistenţa în defensivă cu care a măcinat forţele atâtor alte jucătoare. Astfel că în setul al doilea a exclamat la un moment dat: “ce să-i fac?” [foto 1].

Rămâne să analizeze împreună cu antrenorul Andrei  Cociaşu unde este loc de mai bine, astfel încât să poată trece la următorul palier: victorii mai multe în faţa jucătoarelor din top 100 şi realizări mai consistente în faţa celor din top 20, pentru ca pe viitor să aibă ce să le facă.

Să nu omitem şi noul clasament maxim pe care îl va ocupa Gabi luni, datorită celor 55 de puncte brute, 46 nete, acumulate aici: cel puţin locul 93, în competiţie cu buna ei prietenă, Jaqueline, pentru locul 92.

În partida din optimile de finală:

Elina Svitolina (6 WTA) [1] Gabriela Ruse (98) 6-3, 6-3

Partida a durat 1h48′.
Gabi şi-a pierdut serviciul în primul joc, după un game extrem de disputat, la a 5-a ming
e de break, după a 9-a egalitate. A făcut re-break-ul în jocul 6, cea mai importantă realizare a ei în meci, dar efortul a sleit-o şi a greşit mult în următoarele trei game-uri, în care Svitolina a mai câştigat de două ori la primire.
Situaţie asemănătoare şi în setul al doilea, cu un joc 2 foarte lung – 7 egalităţi – în care românca şi-a făcut serviciul, după ce a salvat 6 mingi de break. Şi l-a pierdut însă în al 6-lea, ca la 3-5 să rateze două ocazii de re-break, a doua după ce salvase prima minge de meci.

Aşadar, Gabi a convertit una din cele trei şanse de break, Svitolina, 4 / 16.
Jucătoarea noastră a câştigat 65 din punctele disputate – 44 la serviciu, 21 la retur -, cea din Ucraina, 84 (40 / 44).
De adăugat şi cei 4 aşi serviţi de Ruse.

În optimile de finală ale probei de dublu:

Nicole Melichar-Martinez (SUA, 18 WTA la dublu) / Demi Schuurs (Ţările de Jos, 17) [5]Nadiia Kichenok (35) / Raluca Olaru (38) 4-6, 7-5, [10-3], după ce Raluca şi Nadiia salvaseră în manşa a doua primele 3 mingi de set şi egalaseră: 5-5.
De acolo nu au mai câştigat însă decât 4 puncte din cele 21 jucate până la sfârşitul partidei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.