Mai Hontama nu mai fusese prezentă până la începutul acestei săptămâni pe vreun tablou principal în circuitul WTA, deşi avusese rezultate bune la junioare: locul 15 în clasamentul ITF combinat al categoriei de vârstă, după ce câştigase 4 titluri, inclusiv pe cel de Grad A de la Osaka, în 2015.

Japoneza în vârstă de 22 ani, clasată pe cel mai bun loc al carierei, 200 WTA, avea o singură victorie în calificările unui turneu din circuitul principal, la WTA 500 Tokyo 2016.
A început anul pe locul 332, dar a avansat în clasament datorită rezultatelor bune în circuitul ITF, încununate cu titlurile W25, de la Salinas (Ecuador) în luna mai şi Porto, în iunie, ambele pe hard.

Imagini din timpul partidei Hontama – Rogers
Credit foto: Jimmie48 Tennis Photography

Pentru ca la  WTA 500 “Chicago Fall Tennis Classic” să treacă de calificări [tabloul] – cu victorii la Emina Bektas (331) şi Harriet Dart (141) – iar în turul 1 (R56) pe tabloul principal s-o învingă categoric pe Caroline Garcia (59): 6-3, 6-0.

De turul doi (R32) a trecut fără să joace, Anett Kontaveit [11] retrăgându-se din turneu, iar în optimi a eliminat-o pe Shelby Rogers (43), cea care o învinsese pe Bianca Andreescu [8] în turul precedent.

Astfel că în sferturile de finală care se vor disputa astăzi, ea va fi o prezenţă exotică alături de 7 jucătoare puternice. Adversara ei  – pe al patrulea sfert al tabloului – va fi Garbiñe Muguruza (9) [2]. Sferturile de finală (în oridnea tabloului) şi ordinea de joc (sesiunea va începe la ora 17.00):

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.