În partida contând pentru turul 2 (R32) al turneului WTA Premier 5 “Western & Southern Open“, care se dispută la Cincinnati, Simona Halep a început lent, precaută, părând să fie şi incomodată de accidentarea de la Toronto.

Embed from Getty Images

Slideshow – 5 imagini: Simona, în timpul partidei de astăzi
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Dar de la mijlocul setului 2, ea şi-a regăsit drumul în partidă, restabilind mai întâi echilibrul pe teren şi apoi începând să o domine. Cu finaluri de set eficiente, şi-a asigurat victoria, dar, şi mai important, a arătat încă o dată că mentalul ei reconstruit îi poate aduce succese, chiar când jocul ei nu este la un nivel înalt şi când problemele fizice o incomodează.

Simona Halep (4 WTA) [4] – Ekaterina Alexandrova (Rusia, 43) 3-6, 7-5, 6-4

Partida durat 2h2′

  • În primul set, la 2-1, Simona a ratat 4 mingi de break, singurele pe care şi le-a procurat în această manşă. A urmat o sincopă – serviciul pierdut la zero – handicap pe care jucătoarea noastră nu l-a mai putut recupera.
    În prima manşă, Alexandrova a câştigat 36 de puncte şi Simona, 27.
  • Alexandrova a început mai bine şi manşa a doua, cu un break în jocul 2. Pe acesta însă, românca l-a recuperat imediat. Apoi s-a câştigat cu serviciul până la 5-5, Simona salvând o minge de break în jocul 4 şi ratând două în al 7-lea. Ea a reuşit break-ul decisiv în jocul 11. Finalul de set a aparţinut jucătoarei noastre care a pierdut doar două puncte în ultimele 3 jocuri.
    În manşa a doua, Simona a câştigat 35 de puncte şi Alexandrova, 31.
  • În decisiv, după ce a salvat două mingi de break în jocul 2, Simona a reuşit să câştige cu returul în al 5-lea, break pe care adversara l-a recuperat imediat şi apoi a preluat conducerea: 4-3 şi 30-0. Halep a reuşit să treacă peste momentul greu, răspunzând seriei de 6 puncte consecutive ale Alexandrovei, cu una de 12 puncte câştigate la rând, care au dus-o la minge de meci. După o pauză de 1 punct, Simona a câştigat meciul.
    În setul decisiv, Simona a câştigat 32 de puncte şi Alexandrova, 28, astfel că scorul general la puncte a fost 95-94 pentru jucătoarea din Rusia.

Simona acumulează 105 puncte – deficitul net scade la 480 de puncte (585-105) – pentru calificarea în optimile de finală, unde o va întâlni pe învingătoarea din partida Madison Keys (SUA, 18) [16]Daria Kasatkina (Rusia, 41), care este programată astăzi, a 4-a de pe terenul 3.
Premiul financiar este de 30.330 USD.

Galerie videoclipuri (3)
Mingile de meci şi de set

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.