Simona, la Doha
Credit Foto: Jimmie48 Photography

Ajunsă aseară la Doha, unde este cap de serie 1 la turneul  WTA Premier “Qatar Total Open”, Simona Halep s-a întânit cu fanii, a participat la o acţiune cu tinerii tenismeni şi a acordat prima conferinţa de presă la actuala ediţie a turneului:

Despre sfertul de finală din Fed Cup:

Încă resimt emoţiile, a fost minunat. Înseamnă mult că ne-am calificat pentru prima dată în semifinale.

Despre diferenţa dintre turneele de Mare Şlem şi Fed Cup:

Este diferit. Nu pot să spun că Fed Cup este mai importantă, pentru că muncesc şi trăiesc pentru Marile Şlemuri. Sunt cele mai importante în acest sport. Totuşi, voi pune Fed Cup pe aceeaşi treaptă şi ţelul de a o câştiga va fi la fel de important ca cel de a câştiga un turneu major.

Despre videoclipul în care se bucură în calitate de spectatoare la victoria Irinei şi a Monicăi:

Fetele şi căpitanul mi l-au arătat. A fost amuzant. M-am gândit apoi la cum am reacţionat, am fost naturală şi sunt fericită că fetele au câştigat acea partidă grea.
În Fed Cup nu joc pentru mine, ci pentru echipă. Dau totul pentru că simt energia care vine din partea echipei. Asta mă face mai puternică pe teren şi dorinţa de victorie este şi mai mare.
Suntem o ţară mică şi tenisul nu este încadrat într-un sistem important aşa că acest rezultat va ajuta noua generaţie. Îi va inspira pe copii să se realizeze în viaţă şi să creadă că într-o bună zi visele li se vor realiza.

Despre turneul de la Doha:

L-am câştigat acum ceva timp, dar îmi place terenul de aici şi chiar anul trecut am ajuns în semifinale. Am amintiri extraordinare: atmosfera, oamenii, vremea. Simt o energie pozitivă de fiecare dată când vin aici.
Astăzi, voi bate puţin mingea, ca să mă obişnuiesc cu terenul, cu aerul. Totul mă face să mă simt uşoară, fericită şi pregătită să lupt în următoarele partide.

Despre noul antrenor, Thierry Van Cleemput, care a sosit cu ea la turneu:

L-am admirat mereu pe Goffin pentru că mi-a plăcut jocul lui şi pentru că se mişcă mult pe teren.
Nu am făcut antrenamente cu Van Cleemput decât timp de o săptămână aşa că este prematur să vorbim despre schimbări.
Este un om bun, aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună şi o să vedem cum va fi.

Despre răsfăţul ei cu deserturi, devenit deja celebru:

Nu am mai avut ocazia, dar astăzi de dimineaţă am servit Nutella pe pâine, pentru că în weekend am slăbit două kilograme şi trebuie să le pun la loc.

Preluare: David Kane / wtatennis.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.