Galerie: Finalistele, la conferinţele de presă şi în timpul semifinalelor de ieri
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography
Galerie videoclipuri: Avancronica finalei şi rezumatele semifinalelor, la sfârşitul ştirii

Dacă despre finalele din circuit ale Simonei Halep am vorbit ieri – după impresionanta victorie din semifinala WTA Premier “Qatar Total Open” – adversara ei de astăzi, Elise Mertens, a reuşit cea mai preţioasă calificare în ultimul act.

Până ieri, belgianca în vârstă de 23 de ani se calificase în 5 finale de categoria International dintre care a câştigat 4: Hobart 2017 (după finala cu Monica Niculescu) şi 2018 (după finala cu Mihaela Buzărnescu), Lugano 2018 şi Rabat 2018. A pierdut Istanbul 2017.

În sezonul 2019, Elise Mertens a jucat până la Doha în 3 turnee: la Premier Brisbane a pierdut în primul tur la Bertens (9), la Premier Sydney a trecut de Siniakova (36)  şi Kontaveit (20), înainte să fie eliminată de Barty (15) şi la Australian Open a câştigat la Schmiedlova (59) şi Gasparyan (91), fiind oprită în turul 3 (R32) de Keys (17).
În weekendul trecut a pierdut ambele partide din Fed Cup, la Cornet (51) şi Garcia (19).

*

După calificarea în finală, Simona a spus la conferinţa de presă, printre altele:

Sunt bucuroasă pentru că nu am renunţat. La cele două finale pe care le-am jucat cu ea la Roma am renunţat, pentru că nu eram pregătită să lupt. Acum pot schimba această atitudine şi sunt mulţumită, căci mi-am demonstrat că sunt capabilă să o fac.
Svitolina a jucat extraordinar. S-a mişcat foarte bine. A lovit mingea tare. N-a greşit mult. Cred că a fost un nivel ridicat al tenisului şi sunt cu adevărat mândră de această victorie.

Nu mi-a fost frică să lovesc mingea, am încercat să risc. Fără fizic nu poţi să revii în meci, dar şi partea mentală e foarte importantă, poate esenţială. Dar astăzi am fost şi fizic puternică, pentru că niciodată nu este uşor să câştigi împotriva ei. E foarte puternică pe picioare.

Contribuţia suporterilor este foarte importantă, pentru că îmi transferă energie şi nu-mi dau voie să renunţ. Mă ajută să rămân concentrată şi îmi transmit dorinţa lor de a mă vedea învingătoare. Şi astfel capăt mai multă putere.

Elise Mertens, care a obţinut aici a 4-a şi a 5-a victorie la jucătoare din top 10 WTA – Bertens (8) în sferturi şi Kerber (6) în semifinale  – a spus despre finala de astăzi:

După ce ai jucat finale, cunoşti emoţiile, dar şi ştii de ce eşti în stare. Mă simt încrezătoare, datorită partidei excelente pe care am făcut-o astăzi.
Desigur, Simona are o experienţă bogată şi va fi dificil.
Cred că pot juca relaxată şi trebuie să fac asta, pentru că atunci joc cel mai bun tenis al meu. Va trebui să fiu agresivă, dar nu exagerat. Simona poate trimite multe mingi înapoi, dar mental sunt pregătită.

*

Finala:

Simona Halep (3 WTA) [1]Elise Mertens (Belgia, 21, clasament maxim: 12 WTA / 26.11. 2018, 23 de ani)

Palmares direct: 2-0

Credit Info: itftennis.com

va începe cel mai devreme la ora 17.00.

*

Ordinea de joc – 16.02 – WTA Doha 2019

Tablourile turneelor WTA

*

Galerie videoclipuri (3): Avancronica finalei şi rezumatele semifinalelorLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.