Simona Halep a pierdut astăzi finala turneului WTA Premier “Qatar Total Open” după un prim set entuziasmant, urmat de o scădere treptată a resurselor fizice, evidentă spre finalul partidei când a şi acuzat dureri la spate. Astfel, deşi a luptat până la sfârşit ea a nu a mai putut menţine acelaşi nivel cu adversara ei:

Elise Mertens (Belgia, 21) – Simona Halep (3 WTA) [1] 3-6, 6-4, 6-3

Partida a durat 2h6′
Meciul a început cu un schimb de break-uri, ca imediat Simona să câştige 8 puncte la rând (primele 4, la primire). Mertens a revenit şi a egalat la 3.
Dar de la acest scor, jucătoarea noastră a câştigat nu mai puţin de 18(!) puncte consecutive, datorită cărora şi-a adjudecat primul set, jocul inaugural din al doilea şi încă două care au ajutat-o să facă break pentru 2-0.
Mertens a reînceput totuşi să câştige puncte, a făcut re-break, apoi a solicitat un time-out medical şi a plecat la vestiar. După reluare, Simona a recuperat imediat break-ul şi după două jocuri câştigate de fiecare cu serviciul, belgianca a câştigat cu returul – la zero – pentru 5-4, ca apoi să-şi câştige şi serviciul, egalând astfel situaţia la seturi.
Belgianca a început cu un break şi decisivul, pe care Simona n-a reuşit să-l recupereze imediat – în pofida celor două oportunităţi pe care şi le-a creat – ci doar în jocul 4, pentru ca adversara să rupă din nou echilibrul pentru 3-2 şi 4-2. Până la final, Simona nu a mai reuşit decât să câştige un joc, obosită şi marcată vizibil de dureri la spate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.