Galerie: Simona, Thierry van Cleemput şi Teo Cercel, în timpul partidei de astăzi
Sursă foto: prosport.ro

Simona Halep a arătat astăzi poftă de joc, un ritm susţinut şi o precizie constantă, toate acestea permiţându-i să treacă peste o opoziţie destul de consistentă a adversarei ei din optimile de finală (R16) ale turneului WTA Premier “Qatar Total Open”:

Simona Halep (3 WTA) [1] – Lesia Tsurenko (Ucraina, 24) 6-2, 6-3

Partida a durat 1h20′
În primul set, Simona s-a desprins relativ repede la 3-0, dar Tsurenko a crescut nivelul şi chiar dacă următoarele două jocuri au fost tot ale jucătoarei noastre, acestea au fost extrem de lungi, ca apoi ucraineanca să reducă din diferenţă până la 5-2. Dar numărul 3 WTA a închis setul în jocul următor.
Şi în manşa a doua, Tsurenko a început bine: 3-1 cu break-ul din jocul 3 câştigat la zero. De acolo, Simona s-a dezlănţuit şi a câştigat ultimele 5 jocuri, doar două dintre ele mai având nevoie de avantaje.

Cele 100 de puncte nete dobândite de Simona pentru calificare – coroborate şi cu retragerea din turneu a Karolinei Plíšková – îi asigură locul 2 în clasamentul WTA de lunea viitoare.

Premiul financiar cuvenit pentru prezenţa în sferturi este de 24.360 USD.

Următoarea adversară a Simonei va fi Julia Görges (Germania, 16, clasament maxim: 9 WTA / august 2018, 30 de ani) [9], cu care are un palmares direct: 2-1

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.