Născută pe 10 martie 1997, la Wollerau, Elveţia, părinţii fiind emigranţi din fosta Cehoslovacie, Belinda Bencic a devenit numărul 1 al junioarelor în 2013.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini – festivitatea de premiere la simplu
Embed from Getty Images

Barbora Strycova şi Su-Wei Hsieh, campioane la dublu

A trecut repede la senioare şi în 2014 intra pentru prima dată în top 100 WTA – pe 7 aprilie, apoi în top 50 – pe 8 septembrie şi juca prima finală, în octombrie – International Tianjin.

2015 a fost anul deplinei afirmări: a mai pierdut o finală,  International Rosmalen, dar imediat – tot în luna iunie – a câştigat primul titlu: Premier Eastbourne, urmat în octombrie de cea mai importantă victorie de turneu, până astăzi, WTA Premier 5 Toronto şi de încă o finală la Premier Tokyo (septembrie). 

Pe 15 februarie 2016 intra în top 10 WTA, urmare a finalei de la Premier St. Petersburg, iar săptămâna următoare îşi atingea maximul carierei: 7 WTA. A rămas în top 10 până pe 20 iunie.

Dar de aici a început declinul, cauzat de o serie lungă de accidentări, astfel că pe 13 februarie 2017 părăsea top 100 WTA.

Cinci luni nu a jucat deloc, între aprilie şi septembrie – a trecut printr-o operaţie la încheietura mâinii stângi, cea pe care o sărută mereu după victorii – dar apoi a revenit în circuitul ITF, 125k şi WTA, cu rezultate foarte bune, astfel că la sfârşitul anului revenea printre primele jucătoare ale lumii.

În 2018 şi-a continuat revenirea – inclusiv cu o finală la International Luxemburg, pentru ca astăzi să cucerească al doilea titlu Premier 5 al carierei, la 3 ani şi jumătate de la primul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.